Quart de Poblet premia als comerços del municipi que utilitzen el valencià

L’Ajuntament de Quart de Poblet ha resolt ja les ajudes a comerços locals adherits a la normalització i promoció de l’ús del valencià, que tinguen menys de 10 treballadors/res. 

Per a concedir les subvencions es té en compte les actuacions realitzades pels comerços tant en la traducció dels seus rètols, com en els vehicles de l’empresa, creació de pàgines web per a publicitat i promoció del negoci o fullets i altres mitjans de divulgació. De fet, en el cas dels beneficiaris de l’ajuda, que és d’un màxim de 600 euros, destaca que han posat en marxa precisament webs en valencià. 

En total, han sigut sis els comerços que s’han acollit a aquestes subvencions, creades per acord del ple de la corporació municipal. El lliurament de la quantia rebuda es farà pròximament i els propietaris de les tendes rebran també un distintiu, que haurà de col·locar en un lloc visible, en el qual es farà referència al fet que està acollit a l’ús normalitzat del valencià. 

Aquesta convocatòria té per objecte afavorir la recuperació i promoció del valencià amb la participació de tots els sectors socials. El compromís de l’Ajuntament està basat en el compliment de les disposicions de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana i les de la Llei 4/1 983, d’Ús i Ensenyament del Valencià, normes legals bàsiques de les quals emanen l’oficialitat de la llengua valenciana i l’obligatorietat de protegir la seua recuperació i garantir l’ús social de la mateixa. 

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *