Rafelbunyol presenta el documental «Patriarcat, l’organisme nociu»

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Rafelbunyol ha presentat aquest matí el documental «Patriarcat, l’organisme nociu» a l’alumnat i professorat de l’IES Rafelbunyol de 3r i 4t ESO.
Una projecció que ha conclòs amb una xarrada-col·loqui dirigida per Laura García Guardado, promotora d’Igualtat i supervivent de la violència de gènere psicològica i que es troba emmarcada dins del programa «Caminem cap a la igualtat amb corresponsabilitat ciutadana».
Una iniciativa posada en marxa amb l’objectiu principal de fomentar la implicació de la ciutadania en la denúncia de tota mena de violència contra les dones.
Com es recull el documental «els drets de les dones són drets humans i la desigualtat per la qual continuen transitant, és l’escola de la resta de desigualtats humanes». Segons Alicia Piquer, regidora d’Igualtat, «treballem conjuntament amb els centres educatius per a educar a la joventut en igualtat i en erradicar les conductes masclistes molt arrelades en la societat».
Aquest documental versa sobre l’afirmació d’Ángel González que «cal ser molt valenta per a viure amb por». En ell, 4 dones reflexionen sobre les seues pròpies històries de violència masclista, des de la força, sense victimització ni paternalisme, construint una base sòlida per a la reflexió i la comprensió.