Rocafort reduïx el límit de velocitat de circulació a 30 km/h en tot el municipi

El ple de l’Ajuntament de Rocafort va aprovar ahir la reducció del límit de velocitat de circulació a 30 km/h en tot el municipi. La mesura, que serà implantada durant les pròximes setmanes, està dirigida a augmentar la seguretat i reduir la contaminació i el soroll.

“És un exemple de convivència i una tendència que s’estén cada vegada per més nuclis urbans, recomanat per estudis tècnics, l’OMS i la Policia. Els pròxims anys veurem com la majoria de les ciutats limiten la seua velocitat a 30 km/h”, va explicar l’alcalde, Víctor Jiménez, que va afegir que era una decisió beneficiosa per als veïns que, també, tractava de mitigar les molèsties en les zones en les quals es concentra el trànsit de Rocafort.

La mesura forma part d’un pla d’acció del Consistori per a millorar la gestió del tràfic i afavorir la seguretat i la convivència entre vianants, ciclistes i la resta de vehicles, que inclou també el canvi de sentit de d’alguns carrers del municipi.

Aquestes decisions són conseqüència del procés de participació ciutadana desenvolupat abans d’estiu en el qual els veïns van opinar sobre quins aspectes de la mobilitat podien millorar a la localitat, així com de l’informe tècnic encarregat l’any passat per l’Ajuntament per diagnosticar la situació del tràfic a Rocafort i dissenyar solucions per millorar-la.

El regidor de Mobilitat, Rafael Ferrando, va apuntar que la reducció de la velocitat és una decisió avalada per informes tècnics i per la Policia Local; una mesura encaminada a reduir els accidents i a que el poble “siga més amable per als vianants i els ciclistes”, va afirmar. A més, segons va assenyalar el regidor, el límit a 30km/h reduirà el soroll i la pol·lució que generen els vehicles.

Mesures de reordenació del trànsit

Així mateix, l’Ajuntament realitzarà pròximament canvis en el sentit d’alguns carrers per tractar de millorar la mobilitat en el municipi.

El canvi del tram de Baró de Terrateig entre els carrers Convent i Fontilles, permetrà que els vehicles procedents de la plaça Espanya que circulen pel carrer Toledo seguisquen fins al carrer València. D’aquesta forma, es recuperarà una via alternativa d’eixida que descongestionarà la plaça Espanya. També es canviarà el sentit del carrer Sant Agustín entre l’Av. Blasco Ibáñez i Ausiàs March, amb la finalitat de distribuir el trànsit i descongestionar la plaça Espanya.

A més a més, es tallarà el tram del carrer Mestre José Dolz entre Toledo i Bonavista, que, per la seua estretor, suposava un risc d’atropellament per a vianants; i es canviarà el sentit de Francisco Carbonell, Maestro Dolz i Vilella García, per afavorir la seguretat i millorar l’eixida de vehicles de la localitat.

Per últim, a l’Av. Ausiàs March, s’hi millorarà la senyalització dels itineraris per dirigir-se a València, Bétera, Godella i Montcada; i el carrer Montcada passa a ser de doble sentit entre l’Av. Juan Carlos I i Av. Constitució, per facilitar l’entrada i eixida de la localitat en la zona de Bovalar.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *