Silla acorda amb Consum l’emissió de targetes moneder per a substituir els xecs socials

L’Ajuntament de Silla, a través de l’Àrea de Benestar Social, posarà en marxa un sistema d’ajudes a persones i famílies del municipi en situació de necessitat. S’ha destinat una partida social de 50.000 euros dins dels pressupostos de l’exercici de 2017 que aniran en la seua totalitat a proporcionar aliments i productes de primera necessitat a persones amb pocs recursos.

Per poder gestionar correctament aquest programa, s’ha arribat a un conveni de col·laboració amb la cadena de supermercats Consum S. Coop. V. que emetrà unes targetes moneder que els adjudicataris de les ajudes podran utilitzar en tots els establiments comercials de la cadena Consum i Charter ubicats en qualsevol localitat.

Al contrari que els antics xecs socials, segons l’alcalde Vicente Zaragozá, aquestes targetes preserven la privacitat dels usuaris ja que tindran la mateixa aparença que la resta de targetes emeses per Consum S.Coop.V. D’aquesta forma, es vol evitar l’estigmatització social que poden generar aquestes ajudes a persones sense recursos.

Les targetes seran atorgades per l’Ajuntament, a  través de l’Àrea de Benestar Social que aprovarà la titularitat de la targeta i l’import concedit. Cada una de les targetes tindrà un valor predeterminat, en funció de l’ajuda que es concedisca a cada usuari i que dependrà de la situació socioeconòmica en la qual es trobe, prèvia avaluació de la treballadora social de l’Ajuntament. L’import i les condicions concedides seran comunicades a Consum perquè active les targetes amb les instruccions de l’Ajuntament. Amb la targeta es podran adquirir únicament productes de primera necessitat tant en alimentació com en higiene personal i estan  exempts sense excepció les begudes alcohòliques i els productes gourmet o d’alta gama.

Amb aquest conveni de col·laboració, l’Ajuntament de Silla continua estrenyent els llaços amb Consum S. Coop.V., una de les empreses valencianes més importants de la comunitat, les oficines centrals de la qual es troben a la localitat.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *