Unió Europea investigarà per corrupció el PAI de la Vila Romana de Paterna

L’ens europeu GRECO va a iniciar una investigació al voltant del PAI de la Vila Romana. El Secretariat del Grup d’Estats contra la Corrupció (GRECO) considera que el cas de la Vila Romana entra dins les investigacions sobre corrupció a l’Estat espanyol com quelcom sistèmic.

Des de Compromís per Paterna, el seu portaveu Juanma Ramón, ja manifestà la seua estupefacció per la negativa dels principals tècnics municipals a declarar en la comissió d’investigació; com també algunes de les aportacions fetes per alguns dels assistents a la comissió que arribaren a dir que les inundacions patides pel jaciment de la Vila Romana de 2012 foren beneficioses per a la troballa. És la segona comissió d’investigació que, llevat de sorpreses d’última hora, conclourà sense depurar responsabilitats.

De fet, des de Compromís manifesten que encara estan esperant documentació per a elaborar les conclusions. A banda de tota esta pantomima interpretada per alguns dels compareixents a la comissió, si alguna cosa ha quedat clara, és que cap d’ells ha pogut esclarir si es va beneficiar conscientment o no al promotor en la gestió del PAI. Cal recordar que en aquella operació opaca de canvis de vials i de zones edificables, el promotor va guanyar 9.000 m2 d’aprofitament que no li corresponia. Fet assumit per la Fiscalia Provincial de València.

En este sentit el portaveu ha manifestat «esperem que les investigacions de GRECO contribuesquen a aportar llum a un afer tan fosc com el del PAI de la Vila Romana, on interessos econòmics i polítics s’entremesclen d’una forma molt sospitosa i del qual, fins ara, no hi ha hagut massa interés a esclarir».

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *