11 rondalles es van presentar al I Concurs de Rondalles d’Albalat dels Sorells

Tres han sigut les Rondalles guanyadores premiades amb 200, 100 i 50 euros d’un total d’11 que s’han presentat en esta primera edició. “La cançonera d’Albalat” escrita per Sara Moreno va ser la Rondalla guanyadora, el segon premi va recaure en “La clau de la Verge” de Rosa María García i el tercer premi “El fantasma del castell” d’Amparo Gimeno. Les 11 rondalles que es van presentar, formaran part del primer volum de “Rondalles d’Albalat dels Sorells”.

L’objectiu de la convocatòria del concurs és recollir rondalles on s’expliquen anècdotes, històries o llegendes que hagen ocorregut a la població d’Albalat dels Sorells, ja siguen de temes verídics, de llegenda o amb elements de fantasia.
Marisa Gimeno, regidora de Cultura i Educació, és qui ha posat en marxa este projecte amb l’objectiu de “recuperar totes aquelles històries que oralment ens han contat els nostres majors i plasmar-les en escrits en forma de Rondalles, perquè no es perden” El projecte va començar amb un curs d’escriptura que es va realitzar al mes de maig en el qual es van donar directrius de com estructurar i plasmar per escrit una història.
Per la seua part, Nicolau Claramunt, alcalde de la localitat, comenta que la intenció del consistori és editar una col·lecció de llibres on es recullen totes les rondalles que es vagen escrivint en les diferents edicions del concurs, d’esta manera fomentem la lectura, l’escriptura i recuperem història del nostre poble.