AFAC Catarroja commemora el Dia Mundial de l’Alzheimer

El 21 de setembre es commemora el Dia Mundial de l’Alzheimer, una malaltia que necessita molt suport; tant les persones que la pateixen com els familiars que s’ocupen d’acompanyar al malalt al llarg d’aquesta dura malaltia. Per això associacions com de la que parlarem a continuació són tan necessàries.

Fa tres anys va nàixer a Catarroja AFAC (Associació de Familiars de malalts d’Alzheimer i altres demències de Catarroja) ells s’ocupen de l’atenció tant dels malalts com dels seus familiars. L’associació que té la seua seu en el baix A del carrer Almería núm. 9, realitza al llarg de tot l’any tallers, xarrades i assessorament al malalt i al seu entorn.

Des de l’AFAC s’ocupen de l’atenció dels malalts i famílies dels municipis de Silla, Alcàsser, Picassent, Beniparrell, Albal, Catarroja, Massanassa, Benetússer, Sedaví i Alfafar. És una associació federada a nivell comunitari i nacional, pertanyent a la Federació Valenciana d’Associacions de Familiars de Persones amb Alzheimer (FEVAFA) i a la Confederació Espanyola d’Alzheimer (CEAFA).

Amb motiu del Dia Mundial d’aquesta malaltia neurodegenerativa han preparat una setmana d’activitats. És fonamental donar a conéixer els problemes derivats d’aquesta malaltia i la prevenció, diagnòstic i informació són fonamentals a l’hora de millorar la qualitat de vida dels pacients i les seues famílies. Amb la posada al carrer de taules informatives han acostat la malaltia i la seua associació a la gent. Enguany s’han unit a la seua lluita, alumnes de l’IES Berenguer Dalmau de Catarroja, que col·laboraren posant una taula informativa.

Hui dia 21 penjaran del balcó de l’Ajuntament una pancarta i llegiran un manifest a las 19:30 per donar visibilitat a aquesta malaltia.