Alaquàs celebra el 21 de Juny el lliurament dels Premis Clara Campoamor

Com cada any, el Consell Municipal de les Dones d’Alaquàs, concedeix els Premis Clara Campoamor a qualsevol dona, col·lectiu o associació de dones per la seua trajectòria contrastada en la defensa dels drets de les dones.

Aquest Consell és un òrgan consultiu de participació, coordinació i assessorament encarregat de recollir, estudiar i plantejar propostes per a la resolució de demandes, conflictes i situacions de discriminació amb les quals s’enfronta la dona en la societat, defensant els seus drets i vetlant pel compliment de la legalitat vigent. D’igual manera, que també es troba entre les seues comeses el promoure la participació i visibilitat de les dones en qualsevol àmbit.

Al cap d’un any de parèntesi, enguany el premi és per a Mabel Lozano, que destaca per la seua transcendència, carrera professional, per la seua lluita, sacrifici o servei a la societat i contribució en la defensa dels drets de les dones. Després del viscut durant aquests últims anys, ja és hora de reprendre aquests espais de reconeixement a les dones i per això, dimarts que ve 21 de Juny a les 19 hores en el Claustre del Castell d’Alaquàs, tindrà lloc l’acte de lliurament dels Premis amb la presència del Consell Muncipal dels Dones d’Alaquàs i la ciutadania.

En aquesta jornada també realitzarem a les 18 hores, l’obertura del Passeig Violeta, una iniciativa de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alaquàs, que sorgeix per l’interés de posar en valor i visibilitzar a aquest conjunt de dones premiades amb aquest guardó.

Aquest passeig s’inicia en una de les entrades del Parc de la Sequieta, havent-se senyalitzat amb una placa identificativa per a facilitar la seua localització. En l’actualitat està compost per 7 rajoles amb el nom de 7 dones, que han rebut el premi Clara Campoamor. Aquestes dones són: Amelia Valcárcel (2007), Emilia Caballero (2009), Cristina de la Vall ( 2010), Ana Lluch ( 2015), Carmen Alborch ( 2019), Rozalén (2020) i Mabel Lozano (2022).

Aquestes rajoles estan ordenades cronològicament atés l’any en què cadascuna de les dones ha sigut guardonada amb el Premi Clara Campoamor, apareixent en cadascuna d’elles un codi QR, que pot escanejar-se per a accedir a la biografia de cada dona i així conéixer una informació més detallada sobre la seua història.

Cada any, s’anirà ampliant aquest passeig, amb la incorporació de noves rajoles i per tant, noves dones rellevants per la seua faceta en la defensa del feminisme.