Catarroja signa el nou Conveni CES amb clíniques veterinàries i associacions animalistes

L’Ajuntament de Catarroja, representat per la vicealcaldessa, Lorena Silvent, ha signat amb les clíniques veterinàries i les associacions animalistes del municipi, el nou conveni CES (captura, esterilització i solta) per al control de natalitat de les colònies felines de Catarroja. La presentació d’aquest acord ha tingut lloc en la sessió ordinària del Consell de Benestar Animal, presidit per Beatriz Sierra, regidora de benestar animal.

“Des de la regidoria volem agrair el treball de les associacions animalistes i les clíniques veterinàries, així com la dedicació de la Policia Local i l’equip tècnic municipal, en la protecció de les colònies felines. Entre totes i tots estem demostrant que Catarroja és la ciutat del benestar animal”, explica Beatriz Sierra.

Recordar que la renovació del conveni per a 4 anys prorrogables presenta diverses novetats, tant en l’econòmic com en la seua execució. Així doncs, la partida destinada s’ha incrementat en un 50% respecte l’any anterior, incloent la desparasitació interna i externa, així com, en els casos extrems, l’eutanàsia de l’animal. A més, a les clíniques que ja estaven participant en el conveni anterior, Clinica Veterinària Rambleta, INNOVA Veterinària, TERRA Veterinaris i NAPAMAR PETS, se’ls afegix Happy Dog.

D’altra banda, s’ha arribat a l’acord amb les associacions animalistes, El Rebrot de la Vida, Can Tirolina i la Veu Felina, perquè a partir d’ara les adopcions d’aquests gats es gestionen per contracte d’adopció. A més, des de l’Ajuntament es crearà un cens felí que permetrà un major control de les colònies.

Finalment, en el Consell de Benestar Animal, es va acordar l’elaboració d’un nou protocol policial per a la gestió dels casos d’animals perduts o abandonats en el terme municipal.