`Comida donde se necesite´, la nueva iniciativa solidaria de Alaquàs

La Sala Xemeneia del Castell d’Alaquàs acollia ahir dimarts 18 de maig la presentació oficial del projecte solidari a favor de l’ONG WORLD CENTRAL KITCHEN del Chef José Andrés «comida donde se necesite´, una iniciativa encapçalada per la Falla Verge de l’Olivar d’Alaquàs i l’Associació d’Hostalers i Restauradors d’Alaquàs (AHORA).

Susi Navarrete i Pilar Ruíz al capdavant de l’àrea solidària de la Falla Verge de l’Olivar van ser les encarregades de donar a conéixer les particularitats del projecte que du a terme el chef espanyol Jose Andrés fa ara 11 anys i que es va iniciar a Haití arran del terratrèmol que va devastar l’illa. L’objectiu era i continua sent subministrar aliments a les persones més necessitades afectades per catàstrofes mundials, guerres o situacions de necessitat. Una acció que ha arribat també a Espanya per ajudar, com ara, a les persones damnificades arran del Volcà de la Palma o la crisi sanitària causada per la COVID-19.

Precisament, durant la pandèmia el restaurador i President de l’Associació d’Hostalers i Restauradors d’Alaquàs (AHORA) Sebastían Romero, va participar activament amb aquesta causa, colze amb colze, amb l’ONG World Central Kitchen amb la preparació de gran quantitat de menús destinants a les families afectades per la pandèmia.

Sebastían Romero junt amb la Vicepresidenta de l’Associació AHORA Rosa Cantos va compartir amb el públic assistent la seua experiència i participació en el projecte solidari a més de donar unes pinzellades de la que serà la primera iniciativa que es durà a terme a Alaquàs en coordinació amb la falla Verge de l’Olivar. Tal com va avançar Sebastián, s’està treballant en l’elaboració d’una tapa solidària que es podrà degustar als locals membres de l’Associació AHORA. Els beneficis recaptats seran destinats al projecte WCK. En breu coneixerem més detalls sobre la proposta, va afegir.

Per la seua banda, la Vicepreseidenta de l’Associació Rosa Cantos va fer balanç sobre totes les accions que des de l’Associació s’entan duent a terme, i es va mostrar molt satisfeta amb aquesta nova iniciativa solidària que en breu vora la llum. Segons van concretar des de la Comissió, la creació de la tapa i posada a la venda marcarà l’inici d’un bon grapat d’activitats que es posaran en marxa des de la falla i que es sumaran al projecte.

A la cita van estar presents també l’Alcalde d’Alaquàs Toni Saura, la regidora de Benestar Social Elena Solis així com la Fallera Major 2022-2023 de la Comissió Verge de l’Olivar Paula Ruíz Galera que va mostrar la seua satisfació «per poder representar una falla amb tantes inquietuts solidàries i projectes duts a terme, enguany amb especial col.laboració i treball conjunt amb l’associació local AHORA´´.