Compromís per Mislata vol una consulta ciutadana que decidisca si se celebren o no bous al carrer

Compromís per Mislata ha presentat una moció per què el ple aprove realitzar una consulta popular i que siguen les mislateres i mislaters qui decidisquen la celebració dels bous al carrer a la vila. Ja han sigut molts municipis els que han realitzat entre la seua població aquest tipus de referèndum des de les últimes eleccions municipals. Una consulta que atén a una nova sensibilitat de la població al voltant del maltractament animal.

Al nostre municipi Compromís ha presentat dues vegades, la primera fins i tot per via d’urgència, mocions per eliminar els bous al carrer de la vila. Una vegada més la indefinició del govern de Bielsa, malgrat que alguns dels seus regidors estan totalment en contra d’aquesta exposició al maltractament, ha fet que no es posicionen ni a favor ni en contra, ha fet que les aspiracions de la formació taronja mai apleguen a bon port.

“Esperem que un govern que presumeix de voler donar més veu a la ciutadania no s’amague i vote a favor d’aquesta consulta popular” ha comentat Javier Gil, regidor de Compromís per Mislata en l’Ajuntament. “La postura del nostre col·lectiu és prou clara, defensarem, com no pot ser d’altra manera, el NO a la celebració dels bous al carrer. Ho farem per dos motius, el primer, la repulsa total al maltractament animal que es produeix en aquests actes, i la segona, la falta de tradició taurina a Mislata, que va estar suprimida durant 20 anys, i només va retornar al poble de la mà de Bielsa, un fet que fins i tot li fa vergonya a l’alcalde, qui ho amaga escudant-se en altres motius”, explica Gil.

En la moció es demana que la consulta siga al més prompte possible, així en cas d’eixir el NO als bous al carrer no es perjudique cap associació que puga tindre pagades algunes despeses, com va succeir, per exemple a Xirivella, que van suspendre quan les penyes ho tenien tot pagat.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *