Dissabte passat 13 de gener va començar la campanya Hivern Verd a La Costera amb la celebració del Pequetrail, una cursa de muntanya infantil organitzada per segon any consecutiu per Cor i Muntanya Puçol. La cita va reunir a més d'un centenar de persones en el paratge municipal i va comptar amb la participació d'Acció Ecologista-Agró Horta Nord, que va instal·lar un punt informatiu per a explicar el treball de custòdia del territori que desenvolupa en aquesta muntanyeta de la serra Calderona. A més, amb la col·laboració de Kyrios Educació, el col·lectiu també va realitzar un taller sobre residus per als participants en el Pequetrail. La següent activitat tindrà lloc el 27 de gener, dia en què l'agrupació celebrarà el Dia de l'Arbre amb la plantació de vegetació mediterrània. Aqueix dia, a partir de les 10 hores, pintaran de verd la zona de l'Aljub amb garroferes (Ceratonia siliqua), pins blancs (Pinus halepensis) i altres espècies autòctones. Durant el mes següent, el dissabte 10 de febrer, també a les 10 hores, Acció Ecologista-Agró convocarà el Dia de l'Arbust per a construir, amb llentiscles (Pistacia lentiscus) i aladerns de fulla estreta (Phillyrea angustifolia), un bar per a ocells, projecte de restauració forestal conegut tècnicament com a nucli de dispersió de llavors. El dissabte 24 de febrer, Amadeo Aznar (Astronomía para Todos) visitarà de nou La Costera per a oferir una xarrada i, després, mostrar els secrets del cel nocturn amb els seus telescopis. Aquesta jornada d'observació astronòmica començarà a les 17.30 hores i, per a participar, s'obrirà un període d'inscripció per correu, ja que el registre està limitat a 50 persones. Per a acabar, el taller infantil de Calderona Viva Detectius de la natura acomiadarà l'hivern el dissabte 10 de març a les 11 hores. Durant la jornada, els xicotets que participen hauran d'investigar 6 crims en La Costera i endevinar qui es va menjar a qui i per què. Així, aprendran a identificar els diferents rastres d'animals. Com en la jornada d'observació astronòmica, també s'obrirà un període d'inscripció per correu electrònic per a participar en el taller. Des d'AE-Agró animen a participar en les activitats, així com a implicar-se en la custòdia del territori de La Costera, un projecte que funciona gràcies a l'esforç voluntari d'un xicotet grup de veïnes i veïns de Puçol. Si t'interessa sumar-te al projecte o tens qualsevol dubte sobre les convocatòries de la campanya Hivern Verd a La Costera, telefona al 691 077 424.

Disfruta d’un ‘Hivern Verd’ en La Costera de Puçol

Dissabte passat 13 de gener va començar la campanya Hivern Verd a La Costera amb la celebració del Pequetrail, una cursa de muntanya infantil organitzada per segon any consecutiu per Cor i Muntanya Puçol. La cita va reunir a més d’un centenar de persones en el paratge municipal i va comptar amb la participació d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord, que va instal·lar un punt informatiu per a explicar el treball de custòdia del territori que desenvolupa en aquesta muntanyeta de la serra Calderona. A més, amb la col·laboració de Kyrios Educació, el col·lectiu també va realitzar un taller sobre residus per als participants en el Pequetrail.

La següent activitat tindrà lloc el 27 de gener, dia en què l’agrupació celebrarà el Dia de l’Arbre amb la plantació de vegetació mediterrània. Aqueix dia, a partir de les 10 hores, pintaran de verd la zona de l’Aljub amb garroferes (Ceratonia siliqua), pins blancs (Pinus halepensis) i altres espècies autòctones.

Durant el mes següent, el dissabte 10 de febrer, també a les 10 hores, Acció Ecologista-Agró convocarà el Dia de l’Arbust per a construir, amb llentiscles (Pistacia lentiscus) i aladerns de fulla estreta (Phillyrea angustifolia), un bar per a ocells, projecte de restauració forestal conegut tècnicament com a nucli de dispersió de llavors.

El dissabte 24 de febrer, Amadeo Aznar (Astronomía para Todos) visitarà de nou La Costera per a oferir una xarrada i, després, mostrar els secrets del cel nocturn amb els seus telescopis. Aquesta jornada d’observació astronòmica començarà a les 17.30 hores i, per a participar, s’obrirà un període d’inscripció per correu, ja que el registre està limitat a 50 persones.

Per a acabar, el taller infantil de Calderona Viva Detectius de la natura acomiadarà l’hivern el dissabte 10 de març a les 11 hores. Durant la jornada, els xicotets que participen hauran d’investigar 6 crims en La Costera i endevinar qui es va menjar a qui i per què. Així, aprendran a identificar els diferents rastres d’animals. Com en la jornada d’observació astronòmica, també s’obrirà un període d’inscripció per correu electrònic per a participar en el taller.

Des d’AE-Agró animen a participar en les activitats, així com a implicar-se en la custòdia del territori de La Costera, un projecte que funciona gràcies a l’esforç voluntari d’un xicotet grup de veïnes i veïns de Puçol. Si t’interessa sumar-te al projecte o tens qualsevol dubte sobre les convocatòries de la campanya Hivern Verd a La Costera, telefona al 691 077 424.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *