Finalitza la setena edició del Festival Albalat en Dansa

Un entorn històric i únic com la plaça del Castell és l’escenari per a les companyies i artistes s’han succeït durant les dues jornades del cap de setmana. Amb aquesta iniciativa es vol visibilitzar una disciplina artística com la dansa contemporània, posant-la a l’abast del públic en general i apropant-la al veïnat, així com als visitants que s’apropen al municipi per a gaudir de la cultura en directe. Cal remarcar que tota la programació ha estat amb entrada lliure i a l’aire lliure, amb propostes breus d’entre 5 i 20 minuts de duració.
Al festival han participat nou companyies, (dos més que en l’edició anterior), entre les quals hi havia de valencianes i de tota Espanya, donant veu tant a artistes emergents com a professionals consolidats i consolidades.

La primera jornada va reunir el passat dissabte, 21 a la plaça del Castell, a un públic entregat a la dansa gràcies a les propostes de Leonia Dansa, Tangen/Benzal, Matxalen Bilbao i la sessió nocturna amb Cia Baal o Alejandra Balboa.
Diumenge continuà l’espectacle amb Cia. Julia Godino i Alexa Moya, Taikiri Art Company, Indalecio Séura i Cia. de Carmen Fumero, amb diverses temàtiques per a transmetre emoció a través del llenguatge de la dansa.

Per fer balanç del festival, la regidora de Cultura, Marisa Gimeno, ha ressaltat l'»extraordinària qualitat i propostes escèniques de les nou companyies», al mateix temps que ha manifestat, «estem molt contents per l’edició d’enguany perquè això consolida el festival».

Per la seua part, l’alcalde, Nicolau Claramunt, va manifestar, en el mateix sentit que ja ho va fer Pepa Cases, coordinadora del festival, «la implicació i l’esforç de l’ajuntament i de l’àrea de Cultura, doncs el festival és finançat íntegrament per l’Ajuntament». Al mateix temps que ha aprofitat per a felicitar a l’equip de Pepa Cases i tota la gent que ha fet possible que, «en l’àmbit de la cultura popular, Albalat també siga referent per la seua consolidada programació de qualitat i per a tots els públics».