La ciutadania de Paiporta tria l’oferta de l’Escola d’Adults a través del Portal de Participació

Un total de 110 persones han participat en l’enquesta elaborada per la Regidoria de Participació Ciutadana i Educació. La iniciativa pretén configurar l’oferta formativa de l’Escola d’Adults per al pròxim curs. «La participació ha estat molt positiva, tant pel nombre de participants com pels resultats, que reforcen les activitats que ja s’anaven fent», explica la regidora de Participació, Esther Torrijos. En aquest sentit, la formació en anglés, fotografia, informàtica o intel·ligència emocional reben el suport majoritari de la ciutadania, aconseguint els 30 i fins i tot els 40 vots a favor.
«Les noves propostes segueixen una línia molt d’acord amb les polítiques municipals de sostenibilitat i conscienciació ecològica», afirma el regidor d’Educació, Alejandro Sánchez. Les propostes com enologia, cultura japonesa, àrab o xinés, no han comptat amb el suport popular i finalment han estat els tallers de llengua de signes, costura creativa i moda, mindfulness i nutrició i alimentació saludable els que han resultat més demandats.
«L’objectiu és afinar al màxim amb les inquietuds i interessos de l’alumnat, conéixer els gustos i preferències de paiportins i paiportines i tractar de facilitar-los unes activitats que realitzen majoritàriament en el seu temps d’oci», ha manifestat Sánchez.
Aquest procés participatiu compleix un dels principals objectius de la corporació municipal: implicar la ciutadania en la presa de decisions i incorporar la participació ciutadana com una eina més de bon govern i de la pràctica democràtica.
«El portal obre una finestra a la relació directa i contacte amb la ciutadania, però també al treball coordinat i col·laboratiu entre diferents àrees municipals, creant sinergies molt positives, com en aquest cas», ha afegit la regidora. Paiportins i paiportines poden posar-se en contacte amb l’administració local, per tal de compartir les seues  propostes, peticions i opinions, a través del Portal de Participació Ciutadana de l’Ajuntament.