La Pobla de Farnals demanarà ajudes per a restaurar la platja danyada pel temporal

Una de les zones més assotades pel temporal ha estat la platja de La Pobla de Farnals, on el fort onatge de la mar ha fet que l’aigua entrara fins més enllà del passeig marítim. Responsables i treballadors municipals intentaren taponar els trams d’accés a l’arena de la platja que no tenen muret, amb la col·locació de fustes recolzades per sacs d’arena. Però la força de la mar s’emportà els materials i arrossegà petxines, pedres i arenes. L’Ajuntament s’acollirà a la línia d’ajudes posada en marxa per la Generalitat per tal de restaurar els desperfectes del litoral arran dels temporals succeïts durant este hivern.

Pla Director de Sanejament

D’altra banda, com a conseqüència del temporal de pluja dels últims dies, s’han produït incidències en alguns punts de la xarxa del clavegueram de la Pobla de Farnals, que en determinats moments no admetia més aigua i en compte de tragar-se el cabal expulsava les aigües fecals. El principal problema és que en alguns trams de la infraestructura, la xarxa de sanejament encara és unitària, de manera que les mateixes canonades recullen tant les aigües residuals domèstiques com les aigües pluvials.

L’Ajuntament de la Pobla de Farnals ha sol·licitat a l’empresa Aigües de València la confecció d’un Pla Director de Sanejament per a conéixer exactament en quins punts cal desdoblar la xarxa i resoldre a llarg termini este tipus de problemes. D’esta manera, la part recollida al rebut trimestral de l’aigua que es destina a millorar les inversions de les estructures hidràuliques del municipi, s’utilitzarà per a escometre noves canalitzacions segons la priorització d’actuacions que s’establisca en l’estudi encomanat.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *