La Pobla de Farnals participa en la presentació de l’Estratègia valenciana d’infància i adolescència de la Generalitat

S’ha presentat l’Estratègia valenciana d’infància i adolescència 2022-2026, un document promogut per la conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives amb el qual ha participat el Consell d’Infància i Adolescència Municipal (CIAM) de la Pobla de Farnals. L’acte tingué lloc el passat dissabte 18 de novembre al MuVim, el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat, i va comptar amb l’assistència del conseller de la Pobla Miguel Campos Avilés com a un dels ponents en la presentació.

 

La planificació proposada, que es desenvoluparà entre els anys 2022 i 2026, parteix de les propostes i aportacions de xiquetes, xiquets i adolescents que han participat en la seua realització arreu del territori valencià, i s’estructura en cinc programes que tracten de donar resposta a les prioritats detectades: ‘Reforç dels sistemes públics de garantia de drets de la infància i adolescència’, ‘Promoció de les polítiques de gènere i igualtat’, ‘Reduir les desigualtats’, ‘Participació social de la infància i l’adolescència’ i ‘Promoció d’una cultura de bon tracte’. Així, a través d’estos eixos s’articulen les polítiques dirigides a aquest sector de la població, amb 29 objectius específics i 85 actuacions concretes a desenvolupar.

 

La regidora d’Infància i Joventut, Dolors Fontestad, ha explicat que aquesta estratègia és l’instrument “que permetrà fer efectius els drets dels xiquets, xiquetes i adolescents mitjançant una planificació i un seguiment de les accions, que venen dictaminades directament pels propis destinataris del programa”. Fontestad ha afegit que a la Pobla de Farnals “fa temps que treballem pel desenvolupament de la infància sent referència a la comarca en l’establiment dels mecanismes de participació infantil necessaris per escoltar la veu dels més menuts del poble”.