La Pobla va destinar 76.050 euros a ajudes a les persones més necessitades durant 2016

Els Serveis Socials de  la Pobla de Farnals ha atés en l’any 2016 un total de 3.949 veïns i veïnes, una xifra molt important atenent al cens d’habitants de la localitat, de 7.648 persones empadronades en este exercici. En total, l’Ajuntament ha destinat 76.050 euros en ajudes socials, la major part de les quals han servit per a cobrir les necessitats  bàsiques i despeses d’habitatge a través de les Ajudes d’Emergència Social (43.924,24 euros distribuïts  entre  181  beneficiaris).

També s’han cobert les despeses de llum i aigua, mitjançant el Pla de Pobresa Energètica, per valor de 7.516,68 euros mitjançant la dotació de 95 subvencions. Així mateix, amb el Programa Nutricional s’han destinat 3.600 euros a cobrir  les  necessitats  bàsiques  a  una vintena de xiquets i xiquetes  en  període estival.

També recull Ajudes de Lloguers, per a  situacions d’Emergència de la Conselleria  de  Benestar  Social,  en el qual  se  subvencionava  el 50% del cost  de  lloguer  de l’habitatge familiar  sobre la base d’uns  criteris predeterminats, on  l’Ajuntament va avançar els diners a les 8 famílies beneficiàries, amb un total  de  10.710€ .

A més de les esmentades despeses, també s’ha gestionat el Programa Nutricional per a persones majors. L’Ajuntament ha assumit el 50% del menjar diari de dilluns a divendres de tot l’exercici dels beneficiaris, amb el desemborsament de 9.700 euros. També s’ha lliurat una ajuda d’aliments per a Cáritas per valor de 600€.

D’altra banda, l’obra social “La Caixa” va  donar a la regidoria de Benestar Social en 2016 2.400 euros, que es varen distribuir entre 14 menors per a cobrir les  necessitats infantils a través de les famílies amb les quals intervé freqüentment el departament de Serveis Socials. Una altra part d’aquesta ajuda s’ha utilitzat  perquè 25 famílies  necessitades  pogueren celebrar  les festes de Nadal amb il·lusió.

La regidora de l’àrea, Maria Carmen Benlloch, ha manifestat que l’equip de govern “està des del primer moment bolcat en donar la millor atenció possible a les persones que més ho necessiten, amb el desenvolupament de polítiques socials que ajuden a disminuir les desigualtats de la nostra societat”.

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *