L’Ajuntament d’Alfara del Patriarca entrega el premi de la campanya “Reciclar és crear”

L’Ajuntament d’Alfara del Patriarca ha entregat aquest matí el guardó a la classe guanyadora del projecte ‘Reciclar és Crear’. Els alumnes de tercer de Primària del CEIP San Juan de Ribera han sigut els afortunats, amb el seu projecte d’un gran cocodril realitzat amb oueres de cartó.

 

Marisa Almodóvar, alcaldessa d’Alfara del Patriarca, junt amb Bárbara Tomás, directora del centre, han entregat el premi als xiquets i xiquetes, que ha consistit en un diploma acreditatiu i una tauleta tàctil per a la classe.

 

Amb el lema “Reciclar és crear” l’ajuntament ha dut a terme amb el CEIP San Juan de Ribera una campanya que volia posar èmfasis en la importància del reciclatge del cartó. Aquest residu pot ser reciclat i utilitzat per a donar-li un segon ús. L’alumnat, des de 1r fins a 6é s’ha encarregat les darreres setmanes de reciclar cartó implicant les famílies i a tota la comunitat educativa, després a l’aula, han fet un projecte que devia consistir en l’elaboració d’un objecte útil o decoratiu amb aquest element. Una vegada finalitzats, aquests treballs s’han exposat al col·legi perquè tots puguen veure que un material que anava a ser rebutjat, s’ha transformat en un objecte útil, donant-li una nova vida i contribuint a la minimització de residus.

 

El CEIP San Juan de Ribera aquest curs està duent a terme el projecte educatiu “El Viatge al País de sempre verd”, on l’alumnat aprén a cuidar el planeta d’acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Un treball que es complementa amb aquestes propostes del consistori en la que s’animava a construir amb cartó reciclat i donar nova vida a elements que abans estaven en desús. Les propostes presentades estaven basades en la pel·lícula de Peter Pan. I de fet, els guardonats es van inspirar en el famós cocodril Tic Tac que tant temia el Capità Garfi.

 

“Reciclar paper i cartó té un impacte positiu a l’hora de reduir la quantitat de fems que generem”, explica Almodóvar, qui recorda, amb la tècnica de Medi Ambient, que aquest reciclatge és important perquè permet reduir la quantitat d’arbres que s’han de talar per a la seua fabricació. Per cada tona de paper i cartó que es recicla, de mitjana, s’evita la tala de 18 arbres. El Pla Local de Gestió de Residus d’Alfara del Patriarca contempla la correcta gestió, la prevenció i la reutilització dels residus municipals, així com la millora de l’educació ambiental amb accions com aquesta campanya.