L’alumnat de l’IES Andreu Alfaro de Paiporta desenvolupa el seu dron social per a la Fira Aèria

La tercera edició de la Fira Aèria ja alça el vol. El projecte educatiu que va arrancar al novembre i en el qual participa l’alumnat de primer de Batxillerat l’IES Andreu Alfaro així com 3.000 alumnes de València, Alacant i Múrcia, comença a prendre forma. El projecte de dron de l’Andreu Alfaro, que compta amb el patrocini i la col·laboració de la regidoria d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Paiporta, prompte estarà disposat per a cobrir els objectius socials que s’han marcat: realitzar fotos dels monuments més representatius de la localitat per a una guia turística.

D’igual manera, els drons i projectes dels instituts d’ensenyament secundari de la província de València ja volen i estan llests per a cobrir les necessitats locals. Els projectes giren entorn de diferents problemàtiques o realitats: supervisió, manteniment i neteja de les sèquies de regadiu; dispensador de llavors; suport publicitari per a DO Utiel-Requena; reforestació del Paratge Natural de la Murta; suport en Accidents de trànsit; millora i manteniment del Patrimoni Històric de Sagunt; ajuda mèdica d’urgències; suport per a salvament marítim i un llarg etcètera d’objectius que fan d’aquest projecte educatiu una base per a aportar solucions a les diferents realitats locals.

Per a establir els objectius, els alumnes que participen han mantingut entrevistes amb els diferents agents socials de la seua localitat: representants municipals, associacions agràries o de patrimoni, sector empresarial, professionals sanitaris, policies o agents forestals entre d’altres.Una vegada van establir la utilitat del seu dron, van començar amb la construcció i les proves.
La Fira Aèria, on es presentaran aquests projectes, se celebrarà el 19 de maig en la Universitat de València i el 26 de maig en la Universitat Miguel Hernández. Ací els alumnes tindran un espai expositiu on compartir les seues idees i visions de futur a través de posters, stands, presentacions orals, vídeos i demostracions de vol. La Fira Aèria està promoguda per la Universitat de València, el CEFIRE de Torrent, InnDEA València/Las Naves, la FECYT (La Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat) i El Caleidoscopio.

A més de Paiporta, en el projecte participen els ajuntaments de L’Alcúdia, Algemesí, Almussafes, Alfafar, Anna, Alzira, Bellreguard, Benetússer, Benigànim, Benifaió, Bétera, Bunyol, Canals, Carcaixent, Càrcer, Catadau, L’Eliana, Énguera, Foios, Guadassuar, Massanassa, Montserrat, Museros, Ontinyent, L´Olleria, Paterna, Picassent, la Pobla de Farnals, la Pobla de Vallbona, Puçol, el Puig de Santa Maria, Rafelbunyol, Riba-roja de Túria, Sagunt, Sedaví, Tavernes Blanques, Utiel, València i Xàtiva, que des de les seues respectives regidories d’Educació o Urbanisme han donat suport, afermant així el seu compromís per incentivar i fomentar el coneixement cientificotècnic entre els més joves.

Tecnologia, creativitat i societat són els tres pilars sobre els quals s’assenta la Fira Aèria, un projecte educatiu amb l’objectiu de que joves d’entre 12 i 18 anys aprenguen a construir drons amb un fi social i aprenguen a fer un ús tecnològic amb finalitats educatives i de desenvolupament social. Els projectes realitzats pels alumnes, encara que versen sobre problemàtiques reals dels seus respectius municipis, no es van a portar a la pràctica en la realitat. Són una llavor per a un futur on tecnologia i societat vagen de la mà.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *