Les platges de la Pobla de Farnals, la mar de segures

La temporada estival a les platges de la Pobla de Farnals discorre amb una gran afluència de turistes, tot i la situació creada per la pandèmia de la COVID-19, i es caracteritza per “la gran seguretat arran del dispositiu posat en marxa per l’Ajuntament per tal d’acomodar les persones usuàries garantint els protocols establerts”, ha exposat la regidora de Turisme, Maria Victoria Prieto.

L’edil ha explicat que s’ha realitzat una inversió extraordinària amb la implantació d’un servei de vigilància que s’encarrega de controlar l’aforament de la platja Nord i la platja Pobla Marina, acomodar els visitants a l’arena i garantir la distància interpersonal. El dispositiu compta amb cinc operaris i es perllongarà fins el 13 de setembre, quan finalitze la temporada de forma oficial. A més, el servei coordina també els dos auxiliars de platja que la Generalitat ha destinat al municipi durant els mesos de juliol i agost.

“En general el balanç de la temporada és molt positiu. En algun moment puntual el servei de vigilància ha hagut de contactar amb la Policia Local per l’arribada de visitants que no volien acatar les normes, però han estat casos aïllats. Estem molt satisfets amb el dispositiu perquè la gent se sent segura a les nostres platges, i eixe era el nostre objectiu com a administració responsable”, ha matisat Prieto.

Qualitat de les platges
La platja Pobla Marina, que va ser desafectada del port esportiu fa menys de dos anys i reconeguda oficialment com a platja, ha rebut enguany per primera vegada guardons que certifiquen el bon estat de la mar i de les instal·lacions que l’envolten. Compta amb la bandera Q atorgada per l’Institut de Qualitat Turística d’Espanya i amb la bandera Qualitur de la Generalitat. La platja Nord també compta amb estes certificacions, així com també amb les banderes que acrediten l’accessibilitat de la platja i la qualitat mediambiental que atorga Aenor (Associació Espanyola de Normalització i Certificació).