L’Escola d’Adults de Catarroja acull un any més el Curs de Voluntariat pel valencià

L’Escola d’Adults de Catarroja acull un any més el Curs de Voluntariat pel valencià. Durant la presentació del curs, que ha tingut lloc a la Biblioteca de l’Escola d’Adults Paluzie de Catarroja, ja s’han recollit les primeres parelles que interactuaren en les pròximes setmanes per a poder adquirir fluïdesa o conéixer més en profunditat el valencià.

Voluntariat pel valencià és un projecte d’Escola Valenciana que té per objectiu posar en contacte voluntaris que vulguen destinar una hora en la setmana (durant un mínim de 10 setmanes) a conversar amb persones que volen llançar-se a parlar en valencià. Durant les pasades edicions s’ha demostrat que aquesta és una manera ideal per a facilitar el contacte personal entre un parlant del valencià i una persona disposada a reforçar l’aprenentatge previ.

D’altra banda, aquesta iniciativa, a més de facilitar un interlocutor per a poder conversar en valencià, vol incidir en els hàbits lingüístics dels valencianoparlants i consolidar la idea que el valencià és i ha de ser llengua d’acolliment.

L’acte de presentació d’aquesta iniciativa va comptar amb la participació de la regidora de política lingüística, Dolors Gimeno, la coordinadora de valencià en la EPA, Maria Josep Selma, en representació de Escola Valenciana, Vicent Moreno, i l’escriptora, Empar Lanuza.

Les persones interessades a formar part d’aquest curs, hauran d’acudir a la EPA o remetre un mail sol·licitant informació a epa@catarroja.es