Manises inicia les obres del segon tram del carril bici a Molí de la Llum

L’Ajuntament de Manises ha posat en marxa les obres del segon tram del carril bici, que connectarà el ja existent (des del barri de Sant Francesc al carrer Molí de la Llum) amb un nou que finalitzarà a la Plaça Dos de Maig, punt des d’on s’unirà amb els ciclicarrers ja existents.

Segons paraules de la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Manises, Carmen Moreno (APM-Compromís), “un dels objectius és millorar la mobilitat de la ciutat i fer-la més sostenible per afavorir els desplaçaments curts dels manisers i maniseres”. “Aquesta actuació forma part d’un projecte amb el qual, a poc a poc, convertim la nostra ciutat en un lloc més amable i sostenible al mateix temps que es connecten dos punts neuràlgics de la ciutat com són la Plaça Rafael Atard i l’eix comercial del carrer Masia de la Cova”, ha afegit la regidora de Mobilitat.

En el projecte també estan previstes diverses actuacions com l’ampliació de les voreres del carrer Molí de la Llum, que aconseguiran a una banda una amplària entorn als cinc metres. S’acurtarà la distància dels passos de vianants, la qual cosa els farà més segurs i es millorarà a tot el tram l’accessibilitat d’aquelles persones amb mobilitat reduïda. A més, es va a procedir a la redistribució del trànsit limitant-lo a un sol sentit i es millorarà l’aparcament, que ara es disposarà en bateria.

Una altra de les actuacions previstes en el projecte és la creació d’una nova xarxa d’arreplegada d’aigües pluvials. Per aquest motiu, les obres començaran, en primer lloc, des de la Plaça Dos de Maig i s’aniran estenent fins al final del carrer Molí de la Llum (encreuament amb Pintor Pinazo), que és el punt que connectarà el carril bici amb el ja existent. Finalment, cal destacar que també es repararan alguns problemenes puntuals al paviment de la vorera.

El pressupost per a aquest projecte ascendeix a 179.734,97 € i es preveu que les obres comencen dimecres 22 de gener, amb una duració aproximada de tres mesos. Durant tot el procés i per minimitzar les molèsties a les veïnes i veïns de Manises, sempre es deixarà obert al trànsit un carril de circulació al carrer Molí de la Llum. Així mateix, en el període de falles, concretament els dies compresos entre el 6 i el 20 de març, les obres es paralitzaran en pro d’aquesta festa.