Manises prepara unes jornades per la Memòria Històrica

La Regidoria de Memòria Històrica de l’Ajuntament de Manises ha organitzat una sèrie d’activitats gratuïtes, del 3 al 15 d’abril, per a celebrar les seues Jornades per la Memòria Històrica.

 

La regidora de Memòria Històrica de l’Ajuntament de Manises, Pilar Gómez, vol “animar a tota la ciutadania, tant de Manises com dels voltants, al fet que no perden l’oportunitat d’assistir a aquestes interessants activitats que s’han programat amb l’objectiu de donar a conéixer les conseqüències de la repressió durant la Guerra Civil i la dictadura franquista”.

 

L’obertura de l’exposició fotogràfica «Entre el silencio y la tierra» serà l’acte que donarà el tret d’eixida a aquestes jornades el dimecres dia 3, a les 18.30 h, al MUMAF. L’objectiu d’aquesta mostra és donar a conéixer les intervencions realitzades per l’Associació Científica ArqueoAntro en el Cementeri Municipal de Paterna i el Cementeri Civil de Castelló. Arqueoantro oferirà una conferencia i també participarà el responsable de la oficina d’atenció als familiars de la Diputació de València. D’altra banda, al MUMAF, del 17 al 30 d’abril qui ho desitge podrà gaudir de l’exposició “Estètica republicana a València”, on es podrà gaudir de pintures, cartells i escultures dels anys 1931 al 1949.

 

El dilluns 8 d’abril, a les 18.30 h, es projectarà el documental «El silencio de los otros» a l’Auditori Germanies. Aquest documental, dirigit per Almudena Carracedo i Robert Bahar, ha sigut guardonada amb un Goya a la millor pel·lícula documental en 2019.

 

El dimecres dia 10, a les 18:30h, a la sala d’exposicions del MUMAF, tindrà lloc la conferència “La pata quebrada. Mujeres para una dictadura” a càrrec de Melanie Ibáñez, doctora en Història Contemporània. Per al dia següent, 11 d’abril, s’han programat dues xarrades i un posterior debat a la sala d’exposicions del MUMAF, a càrrec de dos arqueòlegs, sobre l’atenció a les víctimes de la repressió i els treballs a Paterna.

 

Finalment, el divendres 12 d’abril, a les 16.30 h, es realitzarà una visita guiada al cementeri de Paterna (inscripcions al telèfon 96154 51 16, ext. 7062)  i a la nit, tindrà lloc un concert gratuït dels grups Séptimo Sueño, Días sin Huella e INSOMA per la Memòria Històrica, a l’esplanada del Centre Cultural Les Simetes.

 

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *