Més de 1.200 signatures en 24 hores contra els bous al carrer a Paiporta

Una iniciativa encetada per entitats animalistes de Paiporta ha recollit més de 1.200 signatures en tan sols 24 hores contra la tornada dels bous al carrer a Paiporta, «imposada per l’alcaldessa del PSPV-PSOE, Maribel Albalat, en una acció que vulnera el pacte de govern que tenia signat amb Compromís, soci majoritari del govern d’esquerres», afirma Compromís per Paiporta.

Aquesta iniciativa canalitzada a través de la plataforma Change.org, s’ha viralitzat entre les paiportines i els paiportins, però també a escala autonòmica i nacional, i ha concitat un gran nombre de comentaris en les xarxes socials. «El PSPV-PSOE faria bé en escoltar el que ja és un clamor popular contra una decisió autoritària i al marge del pacte de govern», ha explicat Pep Val, portaveu del Grup Municipal Compromís per Paiporta.

La petició continua creixent en suport a cada hora. Des de Compromís per Paiporta, es fa una crida a sumar-se a aquesta iniciativa a totes les entitats i associacions locals, als partits polítics progressistes que vulguen expressar el seu malestar, i a tota la ciutadania de Paiporta que estiga preocupada per la tornada dels bous al carrer després de quatre anys, quan es deixaren de concedir permisos per la tràgica mort d’un jove torrentí.

«Volem també recordar al regidor socialista, Vicent Ciscar, la seua decisió en aquell moment de no tornar a ser responsable d’un festeig taurí mai més després de les imatges tan dramàtiques que va presenciar en aquell incident», ha afegit Pep Val.

Compromís per Paiporta ha demanat també accés a tots els expedients de peticions d’ocupació de via pública per part de les penyes taurines. Així mateix, reclama que el Grup Municipal Socialista faça públiques les mesures que es prendran per a garantir la seguretat i el compliment de la normativa quant a la prohibició de venda d’alcohol i restriccions d’accés a menors d’edat, el dispositiu de Policia Local i Guàrdia Civil que té previst desplegar, el cost d’aquest dispositiu, i que aclarisca si hi ha algun tipus d’ajuda municipal més per a la celebració d’aquest esdeveniment.


Reunions a l’esquena de l’equip de govern

El Grup Municipal Compromís per Paiporta denuncia també l’obscurantisme i la deslleialtat en la gestió d’aquest procediment per part de l’alcaldessa, Maribel Albalat. De fet, tal com han confirmat les penyes taurines en les seues xarxes socials, l’alcaldessa socialista i el regidor d’Interior, Vicent Ciscar, porten negociant la tornada dels bous al carrer a Paiporta des de setembre de 2021, és a dir, des de l’inici de l’alcaldia del PSPV-PSOE, que es va iniciar al juliol. Aquestes gestions s’han produït a l’esquena del soci de govern, Compromís, que s’ha assabentat sis mesos després.

D’altra banda, Compromís denuncia l’actitud del PSPV-PSOE, que s’ha negat a celebrar l’habitual reunió posterior a la junta de govern d’aquest divendres.
De fet, els membres del Grup Municipal Socialista s’han alçat de la taula sense deixar ni tan sols iniciar una conversa als membres del Grup Municipal Compromís, emplaçant-nos a què denunciem aquest fet en la premsa, tal com ja se’ns va suggerir arran de la concessió del permís per a la tornada de la tortura animal a Paiporta.