Més de mil persones es mobilitzen a Manises contra la retirada del servei de pediatria al centre de salut Xiprerets

Associacions i col·lectius del municipi, en col·laboració amb l’Ajuntament de Manises, han participat hui en la marxa contra la retirada del servei de pediatria al centre de salut de Xiprerets. Aquesta marxa s’ha convocat després que la direcció de l’Hospital de Manises, amb un model de gestió privada, decidira cedir dos pediatres de l’ambulatori de Xiprerets, quedant aquest centre sense assistència pediàtrica i deixant com a conseqüència directa a més de 1500 xiquets i xiquetes sense atenció.

Davant de la mancança de personal sanitari en aquest centre, diferents col·lectius, associacions i AMPAS s’han mobilitzat a través d’un moviment associatiu. L’Ajuntament de Manises mostra el seu suport i implicació contra la privatització de la sanitat pública i recolza qualsevol tipus de plataforma destinada a acabar amb aquesta situació. L’acte també ha comptat amb la participació de representants de la Mancomunitat del Barri del Crist, que de la mateixa manera s’han vist afectats per les conseqüències directes de la privatització de la sanitat.

El Centre de Salut de Xiprerets ha servit com a punt de partida d’aquesta marxa, que ha anat recorrent els carrers del municipi fins a finalitzar a la porta de l’Hospital de Manises. Al acabar la marxa, s’ha llegit un manifest i s’ha sol·licitat expressament una reunió amb la Junta Directiva de l’Hospital de Manises, qui no ha volgut rebre a les persones allí presents. També s’han entregat de manera simbòlica al voltant de 3000 signatures arreplegades durant aquestos dies. Tots els assistents han acudit a la marxa amb pancartes reivindicatives així com xuplons que simbolitzaven la recuperació del servei de pediatria.

“Volem revertir aquesta situació com més prompte millor i no deixarem de treballar fins a aconseguir l’accés universal a una sanitat pública i de qualitat” ha manifestat l’alcalde de Manises Jesús Borràs i Sanchis, que durant aquestes setmanes ha mantingut reunions amb diferents col·lectius així com amb la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, per exigir l’assistència sanitària que mereix Manises.

Per la seua banda, la regidora de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Manises, Mª Irene Camps (Podemos), ha destacat que “aquesta marxa és un clar exemple que a través de la participació ciutadana i el suport de veïnes i veïns podem fer força per recuperar la gestió pública i que no es prenguen decisions contràries al bon funcionament del sistema sanitari”.

La representant de les associacions qui ha llegit el manifest ha recalcat que als veïns i veïnes de Manises, els sembla escandalós i vergonyós que, en el moment en el qual van començar les protestes ciutadanes per la retirada del servei de pediatria de Xiprerets, la mateixa empresa de l’Hospital de Manises anunciava, que al 2018 havia aconseguit 5’9 milions d’euros de beneficis. “Al voltant de sis milions d’euros a costa de què? sis milions d’euros a costa de qui? tenen sis milions d’euros de benefici i no tenen diners per a pagar als metges de les nostres filles i fills?” ha conclós fermament a la fi del manifest.

A més, el dia 8 de novembre a les 9 hores es realitzarà una concentració davant de l’Ajuntament de Quart de Poblet coincidint amb la reunió del Consell de Salut de l’àrea amb la finalitat de continuar reivindicant la restitució del servei de pediatria.