Museros

Museros es reuneix amb el Centre de Salut del municipi per abordar la problemàtica actual

L’Ajuntament de Museros s’ha reunit amb les coordinadores mèdiques i d’infermeria del Centre Salut del Museros, juntament amb les regidores d’altres poblacions com Massalfassar, Albuixec i Emperador per tractar els protocols d’actuació de la COVID-19, els problemes que presenta l’atenció primària, noves vies de contacte telemàtic, així com les queixes del conjunt de veïns i veïnes que arriben als diferents consistoris, entre d’altres. L’alcaldessa de Museros, Cristina Civera, explica “és necessari coordinar i conéixer com està funcionant el sistema davant la COVID-19 perquè els ajuntaments som les administracions de proximitat dels veïns i veïnes”.

A aquesta reunió, també es va abordar el tema de la vacunació contra la grip, que aquest any com a conseqüència de la pandèmia començarà abans, a partir del mes d’octubre. Per aquesta campanya la Conselleria de Sanitat i Salut Pública ha enviat els llistats de les persones prioritàries de la vacunació segons els grups de risc i d’edat. La vacunació és molt important perquè ajudarà a reduir la congestió dels centres d’atenció primària i hospitals, saturats per la COVID-19.

D’altra banda, des de les diferents administracions se’ls ha traslladat la necessitat de millorar el servei cap a la ciutadania, donat i tot que es coneix que hi ha una saturació dels centres d’atenció primària, i pocs recursos a causa de l’alta demanda. Civera, manifesta “coneguem la difícil situació que passa la sanitat, però és necessari millorar el servei perquè tots els veïns i veïnes puguen gaudir d’una atenció en condicions, a temps i així poder solucionar quant abans els seus problemes sanitaris”.

Tanmateix, el Centre de Salut de Museros ha explicat les noves vies comunicatives que s’han adaptat per reduir l’atenció presencial i evitar la transmissió de la COVID-19. Ara, mitjançant el web de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública es podrà a part d’agafar cita prèvia des de l’App GVA Salut, consultar i actualitzar les dades de la SIP, descarregar informes de baixa o certificats de salut escolar, entre d’altres.