Paiporta celebra el Dia del Comerç Local

L’Ajuntament de Paiporta s’ha sumat aquest dilluns, 25 d’octubre, a la celebració del Dia del Comerç Local, iniciativa proposada per la Direcció General de Comerç de la Conselleria d’Economia a la qual es va sumar el ple municipal de setembre. Aquesta data es pretén recordar la importància del comerç local des del punt de vista econòmic, mediambiental, territorial i social.

Per a commemorar la cita, la Regidoria d’Economia, Ocupació i Comerç de Paiporta ha repartit pels diferents negocis del poble i la seua clientela unes bosses que, a més de portar retolada la imatge del Dia del Comerç, suposen una alternativa sostenible front a les bosses de plàstic d’un sol ús.

«El comerç de proximitat dóna vida a Paiporta i suposa, a més, una alternativa sostenible i arrelada al territori davant la lògica de les grans superfícies, per això creiem necessari dedicar-li un dia, com a concreció d’una aposta del govern des del primer moment», ha explicat la regidora d’Economia, Olga Sandrós.

Durant la pandèmia i els períodes de confinament, a més, «ha mostrat una capacitat d’adaptació, una sensibilitat i uns reflexos davant situacions inesperades que ens ha mostrat encara més la seua importància, especialment, per a la gent major», ha afegit Sandrós, que ha recordat com «en diferents plans d’ajudes, l’Ajuntament ha atorgat ja 600.000 euros per a fer front als efectes econòmics de les restriccions sanitàries, i acabarà l’any amb 800.000 des de maig de 2020».

La regidora ha visitat diferents comerços aprofitant que aquest dilluns és el dia de mercat ambulant al poble, moment en què bona part de les consumidores i consumidors paiportins realitzen les seues compres setmanals aprofitant el moviment comercial general.