Paiporta renova la flota de cotxes de Policia Local amb tres nous vehicles elèctrics

La Policia Local de Paiporta ha renovat recentment la seua flota de cotxes patrulla amb l’adquisició de tres nous vehicles elèctrics. Més concretament, es tracta de dos de motor híbrid gasolina-elèctric i un completament elèctric, en modalitat de renting.

Amb l’aposta per aquest tipus de vehicles, respectuosos amb el medi ambient i molt menys contaminants que els anteriors, es redueixen considerablement  les emissions CO₂ i es continua amb la senda encetada pel consistori amb l’aprovació, al passat ple de juliol, del Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible (PACES).

L’alcaldessa de la localitat, Isabel Martín, amb el regidor d’Interior, Vicent Císcar;  el cap de Policia Local, Sergio Lozano, acompanyats d’altres membres de la corporació municipal, hi han estat presents a l’entrega dels nous vehicles.

Martín ha emmarcat el canvi a vehicles elèctrics i híbrids en «la implicació màxima del govern de Paiporta, des de la passada legislatura, en la lluita contra el canvi climàtic». La dirigent paiportina ha afegit que «a l’estalvi en combustible se suma el d’emissions de gasos d’efecte hivernacle», i ha afirmat que «l’adhesió al Pacte d’Alcaldies pel Clima i l’Energia i la recent aprovació del PACES es materialitza en aquestes i altres decisions que contribueixen a frenar l’escalfament global des de Paiporta».

«La renovació d’aquests cotxes és doblement positiva perquè d’una banda, després de tot el rodatge que fan els i les agents als vehicles, garantim un equipament segur i modern, i d’altra combatem el canvi climàtic, apostant per energies netes», ha expressat el regidor d’Interior.

Els cotxes patrulla, que realitzen tasques de vigilància i control tots els dies de l’any, tenen un desgast superior a qualsevol altre vehicle. Per aquest motiu resulta fonamental la seua substitució periòdica o quan superen els 120.000 Km. De fet, els nous cotxes estan completament equipats per al correcte desenvolupament de les funcions de la Policia i cadascú d’ells compta també amb un desfibril·lador. Així mateix, l’elecció dels nous vehicles segueix les recomanacions del Pacte d’Alcaldies pel Clima i l’Energia, al qual està adherit l’Ajuntament de Paiporta.