Primera exhibició de vela llatina des que va ser declarada Bé d’Interés Cultural Immaterial

L’Associació de Vela Llatina de Silla va encetar dissabte passat el calendari veler d’enguany organitzat per la Federació Cultural Valenciana de Vela Llatina. Una vintena de barques van prendre l’eixida, però el fortíssim vent de ponent, amb ratxes de fins a 40 kilòmetres per hora, va obligar a abaixar les veles de les barques i només dues van finalitzar la regata. Amb tot, les barques van deixar noves imatges de veles al vent recordant que la vela llatina treballa constantment amb respecte mediambiental pel manteniment sostenible del llac i de la cultura de la navegació tradicional al llac.

En la prova va participar el regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera l’Ajuntament de València, Sergi Campillo, que va ser rebut pel president de l’associació de Silla, Batiste Granero; i el president de la Federació Cultural de Vela Llatina, Iván Carbonell. Al port també es va acostar el regidor de Cultura de Silla, Valentín Mateos.

Aquesta va ser la primera exhibició des que, el passat mes de novembre, la vela llatina va estar declara Bé d’Interés Cultural Immaterial per la seua transmissió oral en valencià, i per la preservació del patrimoni naval valencià. La pròxima prova del calendari, en el que participen les associacions de vela de Silla, Sollana, El Palmar, Perellonet, Catarroja i l’associació de pescadors de Catarroja, serà el 29 d’abril, també organitzada pels velers de Silla.

Fira Roquette

La Federació Cultural Valenciana de Vela Llatina participa en la VII Setmana Cultural Roquette «Interactúa conmigo» de Benifaió amb una xarrada sobre la vela i el BIC, divendres 7 d’abril, a les 18.00 hores en la Càmara Agrària Local i una exhibició de barquets en la plaça Major de Benifaió, el dissabte 8 d’abril.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *