Rafelbunyol presentà ahir a la ciutadania l’estructura del seu Pla Director de la Línea Inmediata

La regidoria de Memòria Democràtica de l’Ajuntament de Rafelbunyol va presentar ahir a la vesprada, al saló d’actes de la Casa de la Cultura l’estructura que marcarà la redacció del seu Pla Director de la Línea Inmediata. Un projecte que té com a objectiu posar en valorestructures bè.liques i l’entorn natural en el que s’ubiquen.

La redacció d’aquest Pla Director recull la gestió i l’estudi sobre els elements patrimonials que constitueixen la Línea de Defensa Immediata, el seu valor arquitectònic, arqueològic i paisatgístic i la determinació de les accions a prendre, l’ordre de prioritats i les directrius per a aconseguir conservar aquest patrimoni i transmetre la seua importància a la ciutadania. Un rellevant projecte que serà possible gràcies a la subvenció concedida per la Diputació de València per a la recuperació de la memòria democràtica dels Ajuntaments.

«Este projecte és una aposta estratègica per la difussió històrica, cultural i mediambiental. Suposa posar en valor uns elements històrics, declarats Be de relevància local, per a donar a conéixer uns fets històrics però també recuperar el nostre patrimoni natural, desconegut tot per la majoria de la població ens conta Alicia Piquer, regidora de Cultura i Memòria Democràtica

El Pla Director estarà realitzat des de diverses perspectives, arqueològica, històrica, tipològica i constructiva, i comptarà amb un estudi dels bens, l’anàlisi paisatgístic i diferents propostes d’ús i posada en valor per tal d’aconseguir el doble objectiu de protegir i comunicar el valor d’aquest patrimoni, a banda de facilitar el gaudi del bé per part de la població.

Una presentació portada a terme pel seu equip redactor, format per 2 arquitectes, un dissenyador i un advocat, per a la ciutadania: propietaris, especialistes, investigadors locals, així com persones interessades en la història local que van conéixer de primera mà ahir com es pretén recuperar el paisatge i els restes bèl·lics del nostre terme municipal.