Urbanisme millora l’accessibilitat i repara les voreres a 18 punts de Paiporta

La inversió ascendeix a 42.468 euros i s’han centrat en rebaixos de passos per a vianants de cara a facilitar la mobilitat a persones majors, amb mobilitat reduïda i carrets de nadons

La Regidoria d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat de Paiporta està a punt de finalitzar l’execució d’un nou tram del pla de millora d’accessibilitat i reparació de voreres de la localitat. En aquesta intervenció l’Ajuntament ha invertit un total de 42.468,66 euros, i ha suposat la millora i reparació de 18 punts de Paiporta, repartits per tot el nucli urbà.

Així, hi ha rebaixos de voreres i reparacions a diferents trams dels carrers Lituània, Penyagolosa, Luxemburg, Sant Donís, Félix Rodríguez de la Fuente, José Capuz, avinguda Montgó, 9 d’Octubre, Regino Mas, Felip II, Santa Anna, Islàndia, Bonrepòs i Mirambell, Finlàndia, Sant Joan de Ribera, Palleter i Clara Campoamor.

La regidora d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Marian Val, ha explicat que «cada any intervenim en el màxim d’ubicacions possibles per a continuar transformant Paiporta en un poble en què la mobilitat a peu siga la prioritat, i on les persones majors, amb diversitat funcional o els pares i mares que transporten criatures menudes amb carret ho tinguen més fàcil i segur per a desplaçar-se de manera sostenible».

Val, a més, ha posat en valor altres apostes de la Regidoria d’Urbanisme en el sentit de fomentar la mobilitat sostenible: «acabem d’aprovar en junta de govern una inversió de més de 650.000 euros en l’ampliació de voreres i la conversió a plataforma única de quatre carrers del nucli urbà, i també la construcció de pràcticament 3 quilòmetres nous de carrils bici que ens connectaran amb l’anell verd metropolità, amb una inversió de 231.000 euros, dels quals ens subvencionaran 117.000 de fons europeus».

Per tant, ha conclòs Val, «l’aposta de la Regidoria d’Urbanisme per una mobilitat més respectuosa amb el medi ambient ve de lluny i no té marxa enrere, ja que és l’única opció sostenible de cara al futur».