15 actes ha programat Xirivella per a commemorar el Dia Internacional de les Dones

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Xirivella, que dirigix Amparo Carrascosa, per mitjà de la Casa de la Dona, ha tancat la setmana de la Dona de Xirivella amb un gran èxit de participació.

En només 7 dies s’han realitzat més de 15 actes per a commemorar el Dia Internacional de les Dones, entre els quals ha destacat la manifestació per la ciutat, concerts, tallers i xarrades als centres educatius, la construcció d’un trencaclosques de la Igualtat per part de l’alumnat i també la plantació d’un arbre front a la Casa de la Dona.

Tots els actes han sigut possibles gràcies als col·lectius i associacions de dones de la localitat.

La manifestació, avançada al dia 7 per evitar fer-la coincidir amb la de València, ha recorregut els carrers de Xirivella amb la música del Grup de Xirimiters. També s’ha fet una concentració a les portes del consistori on es va escoltar la coral Silvel·la i la Batukada Tiakatu.

L’acte amb l’alumnat dels centres educatius que s’han sumat a la proposta ha consistit en la construcció, a la porta de l’Ajuntament, d’un trencaclosques amb missatges escrits pels xiquets i xiquetes en favor de la igualtat. Una acció coordinada conjuntament amb la Regidoria d’Educació.

La plantació de l’arbre de la Igualtat és una acció promoguda conjuntament amb la Regidoria de Medi Ambient. Es tracta d’un «cercis silicuastrum», més conegut com a arbre de l’amor. Però a Xirivella este arbre, plantat front a la Casa de la Dona, es dirà arbre de la Igualtat perquè les seues flors són de color lila, el color de la reivindicació feminista.

La commemoració també ha tingut com a protagonistes la juventut del municipi amb el concert en directe de hip-hop del grup «Rimas femeninas» al Centre Jove, en col·laboració amb la Regidoria de Joventut.

A més, a la Biblioteca s’han contat contes coeducatius sobre la igualtat de gènere per a xiquets i xiquetes, i en la Casa de Cultura conta contes també, però en este cas per a adults, com el que impartix Magda Labarga i el seu «Parlar amb estranys».

Però els actes continuen dissabte amb la representació de l’obra «Río por no llorarme» de la companyia Barbàrie Teatre que es podrà vore al Teatre Auditori de Xirivella.

Xirivella posa fi així a una setmana intensa plena d’actes i prepara ja la Jornada contra la Violència Gènere que se celebrarà el pròxim 23 d’abril al Centre Jove amb la intervenció de la psicòloga Coto Talens, la fiscal delegada de Violència de Gènere a la Comunitat Valenciana, Rosa Guiralt; i la periodista Rosa Solbes, entre d’altres.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *