15 dies festius a Alaquàs

El divendres 28 d’agost es van encetar de manera oficial les Festes Majors d’Alaquàs. El tradicional Pregó, precedit del Correfoc, va donar inici a més de quinze dies festius plens de sorpreses i novetats en els que els protagonistes seran cadascun dels col·lectius festers.

L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, va ser l’encarregada de donar la benvinguda en les Festes amb uns pregoners d’excepció: els col·lectius festers d’Alaquàs i un grup de veïns i veïnes que per diverses circumstàncies viuen fora d’Espanya. Es tracta d’una iniciativa innovadora posada en marxa per homenatjar totes aquelles persones que es troben actualment establides fora d’Alaquàs. La idea és que independentment del punt on estiguen siguen els protagonistes i formen part de l’acte, donant a conèixer als veïns i veïnes d’Alaquàs la seua experiència fora del municipi i puguen fer arribar els seus bons desitjos a tots i totes per a estes festes.

Junt a ells van estar presents totes les persones que participen activament en l’organització de les festes locals any rere any. Les Clavariesses de la Mare de Déu dels Dolors, les Clavariesses de l’Assumpció de Nostra Senyora, els Clavaris de Sant Miquel, els Clavaris de la Mare de Déu de l’Olivar, els Clavaris del Crist de la Bona Mort, la Confraria de la Santíssima Creu i els Moros i Cristians Perolers van prendre el protagonisme en un acte preparat amb il·lusió. Aquest nou model de Pregó s’ha implantat en els últims anys donant el protagonisme d’aquest acte a persones i entitats de la ciutat. Així, la UMA en 2012 o l’any passat Carlos Escutia, veí guanyador d’un Goya, han sigut els encarregats d’aquest acte.

Abans va tindre lloc el tradicional Correfoc, dut a terme per la Colla de Dimonis de Massalfassar. Com és costum, va partir des de l’avinguda Miguel Hernández fins a arribar a l’Ajuntament d’Alaquàs on començarà el pregó de les Festes Majors de 2015.

A partir d’aquesta nit s’iniciarà tota una successió de jornades festives de les quals els veïns i veïnes d’Alaquàs i aquells que s’animen a visitar la localitat podran gaudir d’una variadíssima programació. El XL Concurs de Paelles el dissabte de matí, la XXI edició del Festival Rock d’Alaquàs (FRA), la Cavalcada, els diferents actes pirotècnics, la Carxofa en honor als patrons de la ciutat, espectacles musicals, festes infantils i multitud d’actes completen la programació.

Cal destacar a més que la declaració de la Cordà en Honor al Crist de la Bona Mort com a Festa d’Interès Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana per resolució del 10 d’abril de 2015, unit a la declaració també de la Festa del Cant de la Carxofa d’Alaquàs com a Festa d’Interès Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana per resolució del 9 de març del 2010, fan especials les Festes del 2015.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *