Alaquàs realitzarà un diagnòstic mediambiental i un pla d’acció per a lluitar contra el canvi climàtic

L’Ajuntament d’Alaquàs ha rebut una subvenció de 10.500 euros per part de la Diputació de València per a realitzat aquest pla que pretén reduir les emissions de CO2 d’acord amb el Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia signat per l’Ajuntament d’Alaquàs

L’Ajuntament d’Alaquàs, conscient de la importància de posar en marxa iniciatives per reduir les conseqüències del canvi climàtic i desenvolupar mesures que milloren l’eficiència energètica, elaborarà conjuntament amb la Diputació de València un Inventari d’Emissions de Referència, una Avaluació de Riscos i Vulnerabilitats derivats del canvi climàtic un i Pla d’acció per al Clima i l’energia sostenible.

Per a l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, aquesta és una actuació més dins de la «nostra aposta i compromís decidit per la lluita contra el canvi climàtic i l’eficiència energètica i aplicar en els nostres territoris els objectius climàtics i energètics».

L’import del projecte ascendeix a 15.000€, dels quals l’Ajuntament ha rebut una subvenció de 10.5000 euros per part de la Diputació de València, que ve a suposar el 70% del cost. De la resta es farà càrrec l’Ajuntament. La Diputació és l’encarregada de contractar l’empresa que realitzarà l’estudi. Per la seua banda, el Consistori crearà una comissió de seguiment i una vegada el pla estiga elaborat, es marcaran les actuacions.

El Pacte de les Alcaldies per al Clima i l’Energia agrupa milers d’autoritats locals i regionals amb el compromís voluntari d’aplicar en els seus territoris els objectius climàtics i energètics de la Unió Europea. Els nous signants prometen rehuir les emissions de CO2 en almenys un 40% fins el 2030.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *