Anuncien protestes pel projecte d’ampliació de la V-21

El proper diumenge 21 d’octubre Per l’Horta ha convocat per a protestar pel projecte d’ampliació de la V21. A les 10:00 a la redona de la torre Miramar, a l’inici de la Ronda Nord, amb el lema «No més horta convertida en asfalt».

Segons expliquen el passat dimecres 10 d’octubre, tres membres de Per l’Horta i la plataforma “Alboraia, Horta i Litoral” així com dos experts en infraestructures, i el diputat de Podem en les Corts Valencianes Antonio Montiel, convidats per la diputada de Podem Rosana Pastor, es reuniren amb el Secretari General d’Infraestructures i el Director General de Carreteres a més d’altres alts càrrecs de Foment. L’objectiu de la reunió era tractar l’estat actual del projecte d’ampliació de la V21, així com transmetre les diferents postures crítiques dels presents amb projectes com la Zona d’Activitats Logístiques a La Punta o el projecte d’AVE sobre l’Horta Nord. Recordem que l’ampliació de la V21 amb un tercer carril, que Per l’Horta considera totalment innecessària, inclou estructures per al futur AVE València-Barcelona i l’Accés Nord al Port de València.

«Al llarg de la reunió es pogué constatar per l’explicació dels representants del Ministeri de Foment, que la nova administració socialista no renúncia a l’ampliació de la V21 i de fet va a seguir amb el procés administratiu i les expropiacions. De fet, davant la petició dels col·lectius de que s’aprovara una moratoria al projecte per a estudiar alternatives i generar un procés de participació ciutadana que no s’ha produït, s’explicà que aquesta possibilitat no es planteja perquè cap de les administracions consultades -Generalitat Valenciana, Ajuntaments de València i Alboraia- ho ha demanat. Afirmació que en cas de ser certa entraria demostraria un incumpliment de les mocions aprovades fa un any als plens muncipals de València i Alboraia».

D’acord amb la versió del Secretari General d’infraestructures del Ministeri de Foment, «les administracions valencianes», relata Per l’Horta «s’han limitat a demanar lleugers canvis que no alteren en allò essencial el projecte heretat del PP. Les reformes que han demanat la Conselleria de Transports de la Generalitat i els ajuntaments afectats i que el ministeri contempla són: incloure els camins de servei com a part del domini públic de l’autovia. Un canvi que, a tot estirar, implicaria reduïr l’afecció sobre l’horta en un 12% dels 80.000 metres d’horta expropiada. Que el tercer carril de la V21 siga una Via d’Alta Ocupació (carril VAO), reservat a vehicles amb més d’un ocupant. Si com pareix aquesta mesura es limita a la V21, queda clar que sería una mera operació de maquillatge per a “justificar” una ampliació injustificada. Els puntuals problemes d’accesos a València es produeixen a totes les vies d’entrada, també a la V31, A3, CV35, CV36 . Aplaudiriem una aposta pels carrils VAO per estimular que es compartiren els vehicles, però aquesta s’hauria d’aplicar a tots els accessos a la ciutat, i en tot cas hauria de servir per descongestionar els accessos, sense necessitat d’ampliar-los. Instal·lació una parada de bus a Port Saplaya, que és una mesura llargament reclamada per l’AAVV de Port Saplaya i que ens pareix molt necessària, però que es podria aplicar perfectament sense necessitat de dur a terme l’ampliació».

En suma, «a la vista de la disposició negociadora mostrada pel ministeri, demanen que les tres administracions valencianes implicades (Conselleria de Transports de la Generalitat, Ajuntament de València i Ajuntament d’Alboraia) reclamen a Foment una suspensió temporal del contracte d’ampliació d’un màxim de 6 messos -figura recollida a la llei de contractes del sector públic- per tal de revisar el projecte en una taula negociadora. Una revisió calmada del projecte d’ampliació de la V21 deuria contemplar almenys la renúncia al tercer carril d’eixida o, preferiblement, el desistiment del projecte i la reassignació dels fons públics a la millora del transport metropolità de la ciutat de València».

Com a reforç a aquestes peticions va a convocar una concentració i recorregut de la zona afectada per al proper diumenge 21 d’octubre.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *