Els productes del projecte ‘Persones de Confiança’ ja es venen al Mercat Municipal d’Alaquàs

Els alumnes de l’institut Clara Campoamor d’Alaquàs ja venen els seus productes al Mercat Municipal. Una iniciativa que forma part de la sisena edició del projecte educatiu “Persones de Confiança”. L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos els ha visitat hui en el seu primer dia de venda per tal de felicitar-los ajudar-los en la promoció i posada en marxa d’aquesta cooperativa.

 

La cooperativa: “Persones de Confiança” va nàixer fa sis anys com una experiència pionera emmarcada dins del projecte educatiu “Empresa i iniciatives emprenedores” realitzat per l’alumnat de 4t ESO del programa de diversificació curricular de l’institut Clara Campoamor d’Alaquàs posat en marxa per a fomentar la iniciativa empresarial entre els joves.

 

Es tracta d’un projecte escolar sense ànim de lucre que es dedica a la venda de productes realitzats pels mateixos alumnes així com a la venda de productes conreats en l’hort escolar de l’institut. Els beneficis aniran destinats a un projecte de solidaritat. Per a la promoció d’aquesta empresa cooperativa que es dedica a la compra venda de productes manufacturats, els joves ocupen de nou un espai al Mercat Municipal cedit per l’Ajuntament d’Alaquàs.

 

El projecte té com a objectiu fer comprendre l’alumnat el concepte d’empresa així com valorar el paper de la persona emprenedora com agent creador de riquesa i motor econòmic. Ajudats també per l’Agència de Desenvolupament Local d’Alaquàs i pel departament de creació d’empreses de l’Ajuntament, els joves han pogut conèixer de primera mà els requisits necessaris per a la creació d’una empresa així com la forma de gestionar-la.

 

La iniciativa va ser reconeguda el passat mes de maig amb el Premi Nacional de “Reporteros en la red” que atorga anualment l’Obra Social Ibercaja. L’objectiu d’aquest premi és facilitar i incentivar la realització d’activitats de renovació i innovació que puguen ser aplicades a centres educatius.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *