Enric Palanca: «Ens hem dedicat a arreglar el que altres van trencar»

Quina valoració fa d’aquests tres anys al capdavant de l’Ajuntament?
El temps ha passat molt ràpidament i l’administració és molt lenta però hem completat gran part del programa electoral conjunt, i en el 2019 podrem estar satisfets d’haver realitzat més del 80% del programa.

Què tal es governa entre quatre?
El paradigma de les alcaldies i els governs de majories absolutes ja van passar a millor vida. Ara comencen altres temps en què la política es viu dia a dia i cal posar-se d’acord.

Com diria que ha estat la gestió de l’equip de govern?
No ha quedat cap àrea que no s’haja transformat profundament. Estem parlant de canvis fonamentals com són: la gestió de residus, la millora en l’oferta cultural, l’orientació turística …

Porten entre mans projectes que posaran fi a diverses reclamacions històriques …
Sí, hi ha dos projectes de molta envergadura: el carril bici i l’Auditori. El carril bici ja estem al procés d’expropiació, disposarem en pocs mesos dels terrenys. L’Ajuntament assumeix l’expropiació i paga als propietaris del terreny, i la Generalitat executa l’obra que consisteix en un carril bici i de vianants de 10 metres de plataforma. Hi haurà una passarel·la que sortejarà la V-21. Confiem que comencen a fer-ho abans del 2019. D’aquesta manera acabarem amb una de les reclamacions històriques del municipi. L’altre projecte és l’Auditori. És més costos per a l’Ajuntament, ja que rondarà els 3 milions d’euros. Per sort acabarem la legislatura liquidant tot el deute.

Quina era el deute municipal?
El deute de l’Ajuntament quan vam entrar era d’1.600.000 euros. Nosaltres hem anat liquidant-lo. Hem fet una important gestió econòmica, ens hem dedicat a arreglar el que altres van trencar i a atendre el que altres van deixar desatés.

Novetats que hagen posat en marxa al barri de la platja?
La suma total d’inversió al barri de la platja en aquests tres anys supera el mig milió d’euros. El barri ha rebut més inversió en aquesta legislatura que en els últims vint anys. Anem a reformar el carrer Caravelas, hem fet reformes al passeig marítim, a la plaça d’Itàlia, s’han canviat els sistemes elèctrics i s’han substituït esteses …
El passat estiu un grup de veïns es queixava del soroll nocturn de la platja, ¿és possible compaginar oci i descans?
Estem pendents de la nova Llei Valenciana d’espectacles. D’altra banda, la nostra policia ha rebut cursos de formació en aquesta matèria per saber quan s’ha d’intervenir. L’estiu passat es van traure les activitats molestes i es van canviar les zones perquè no es concentrés tot el mateix lloc. Aquest any farem el mateix, de manera que la plaça de les Corts Valencianes no siga l’únic lloc on es realitzen les activitats.

Parlant de turisme, quin oci vol potenciar la Pobla de Farnals?
Orientat a un turisme familiar. La platja és familiar i han d’haver-hi activitats per als infants, la joventut i per als més majors, però activitats que es desenvolupen també durant el dia, volem potenciar més el dia que la nit amb activitats variades i de qualitat.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *