Eva Zamora: “Alcàsser és un poble agradable i tranquil, i nosaltres intentem que així siga”

Al teu discurs d’investidura vas ressaltar que volies ser l’alcaldessa de tots, dels que t’havien votat i dels que no ho havien fet, quina opinió penses que tenen els ciutadans d’Alcàsser sobre la teua gestió?
En principi jo crec que no és dolenta, més bé és bona. Quan ixes al carrer la gent s’acosta amb respecte i quan açò ocorre és perquè les coses no s’estan fent malament. La gent s’acosta, et pregunta, et demana, però sempre amb respecte.

En quin percentatge has complit amb el teu programa electoral?
Estem en percentatges elevadíssims, quasi en un 90 per cent, i esperem acabar la legislatura complint el 100 per 100.

Quin ha sigut el moment més complicat que has viscut com alcaldessa?
El començament, iniciar el mandat en minoria absoluta. Passar dels 7 regidors que hi havia en una majoria absoluta en l’anterior legislatura, a 5, perquè cap dels partits progressistes volgueren arribar a un pacte de govern, és complicat. A més, hem hagut de repartir-nos totes les àrees entre 5 persones i tots estan treballant menys jo, que sóc la que estic ací, però ho hem passat i ací estem.»

De les decisions que has pres quina ha generat major controvèrsia?
Una decisió que ha sigut difícil de prendre és que dins del nucli urbà s’aparcaven els cotxes damunt de la vorera, teníem fins i tot una queixa del Síndic de Greuges que indicava que havíem de complir la normativa i desallotjar un munt de carrers de cotxes. Eixa decisió va ser difícil, però la vaig prendre i em sent orgullosa d’això. Al principi va ocasionar alguna discrepància, però ara han arribat fins a donar-me l’enhorabona. Per a solucionar açò, habilitem zones de pàrquing perquè els veïns puguen aparcar.

Quines són les principals demandes de la població?
La principal demanda de la població és estar tranquils. Volem un poble tranquil, segur, amb una bona educació, uns bons serveis esportius, una bona atenció de l’ajuntament. Alcàsser és un poble agradable i tranquil, i els seus veïns volen que seguisca sent-ho, i nosaltres, intentem que així siga.

El foment de l’ocupació és una de les teues preocupacions, des del consistori s’estan posant en marxa programes d’inserció laboral, parla’ns d’ells.
Tenim diversos programes. A banda dels programes d’ocupació públics, ens dediquem a fomentar la formació i el reciclatge. També hem celebrat 2 fòrums d’ocupació. A principis de març celebrarem el segon i va tindre una acceptació estupenda, amb l’assistència de més de 300 persones. Ens preocupa també impulsar el comerç local, la indústria i l’agricultura. Considerem que açò és clau perquè l’economia del nostre poble funcione.

En el que resta de legislatura quins projectes vols dur a terme?
Volem que tot el que hem dut a terme tinga una continuïtat, perquè si l’esforç per a posar en marxa és molt, la continuïtat encara més. Deixar consolidat el tema de l’ocupació i la formació, deixar consolidada la programació cultural, deixar consolidada l’estructura de l’escola municipal esportiva, els programes d’educació emocional i d’assetjament escolar, els nous serveis municipals, etc…

En aquests dies s’ha presentat el tràiler del llargmetratge basat en el crim de “Les xiquetes d’Alcàsser”, com veïna i alcaldessa de la localitat, que valoració fas d’aquest assumpte?
Açò és una ferida que la població té encara després de 25 anys i va doldre. Les persones que ho van viure estan dolgudes i va a ser difícil. Els de la productora no han aparegut per ací per a res. Nosaltres el que volem és que Alcàsser aparega en altres llocs per altres coses; perquè fem la mitja marató més antiga d’Espanya o perquè tenim una piscina genial. Recordarem sempre a “les xiquetes”, però deixeu-nos que passe i cure la ferida.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *