Gençana Big Band, en el Festival de Música Urbana de València

Gençana Big Band, la formació musical composta per alumnes del Centre Educatiu Gençana de Godella, va ser convidada a participar el passat 10 de novembre en el Festival de Música Urbana de València MUV!, gestionat per l’Associació Cultural Música Urbana València.

Els alumnes de GBB van obrir amb la seua actuació la segona jornada d’aquest festival, dedicada als més joves. Els músics van interpretar temes de reconeguts artistes i diferents estils musicals, com “WatermelonMan” de HerbieHancock; “Mr. PC” de John Coltrane; “Billie Jean” de Michael Jackson; “Highway to hell” (ACDC) o el tema “Oyecómo va” de Tito Puente, entre d’altres.

La iniciativa de Gençana Big Band va nàixer fa tres anys en el Centre Educatiu Gençana amb la finalitat de potenciar les capacitats musicals i la comunicació a través de la música, a més de fomentar la cultura de la superació personal, estrènyer vincles i formar persones amb major sensibilitat mitjançant l’experiència musical.

Els concerts de jazz que es vénen organitzant des de fa anys en el centre  de la mà de l’AMPA Xicranda, amb prestigiosos artistes convidats com Albert Palau, Latino Blanco, Rubén Carles, Javier Vercher, Perico Sambeat o XimoTébar entre d’altres, van tenir una gran influència a l’hora d’estendre la cultura del jazz a les aules mitjançant la realització de tallers i masterclass, i van motivar així el naixement de la banda musical del centre.

Dirigits pel músic Carlos Máñez i Roberto Benítez (professor de Música del centre), quasi 40 alumnes i alumnes de Primària, Secundària i Batxillerat reben la seua formació tècnica i interpretativa al llarg del curs escolar, amb dues sessions setmanals que el centre ofereix dins de l’activitat extraescolar “Taller de jazz”. El repertori inclou standards de jazz i arranjaments d’altres estils musicals com el pop rock.

En la seua curta vida com a formació musical, els músics de Gençana Big Band han tingut l’oportunitat de participar en concerts de jazz celebrats en el centre al costat de prestigiosos músics com el saxofonista Carlos M. Escocés o el cantant  i productor musical Paul Klason, a més de realitzar un concert al desembre del passat any en la Casa Ronald McDonald de València.

A més de la Big Band, Gençana també compta amb un Blegue, format per alumnes de més curta edat o que s’inicien en la pràctica d’un instrument musical. La seua formació també es realitza a través de l’activitat extraescolar “Taller de jazz” (nivell iniciació) i realitzen actuacions dins del centre, com el Concert de Nadal, Final de Curs o durant el Carnestoltes Literari.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *