Godella rendix homenatge a les víctimes del franquisme

El darrer dimecres 6 de desembre, Dia de la Constitució, es va commemorar el primer aniversari de la inauguració del monòlit dedicat a les víctimes de la repressió franquista. L’acte, organitzat per l’associació Paraules contra l’Oblit, va comptar amb la participació del Grup per la

Recuperació de la Memòria Històrica, i amb la presència del regidor Fernando Oliveros i les regidores Paquita Mocholí i Irene Ferré.
El coordinador del GRMH, Matías Alonso, va recordar que «els valors representats en la bandera republicana dipositada en el monòlit són el nexe entre la generació que els va defensar enfront de l’agressió franquista i els que hui fonamenten la Constitució».

Una Constitució que, en paraules d’Alonso, necessita d’una «reforma a fons amb un gest i una altura política com es van produir en el 77, i la millor forma per fer-ho és amb consens, cosa que de moment no han estat capaces d’aconseguir les forces polítiques actuals».
Junt al monòlit –que es va inaugurar el 6 de desembre de 2016 amb Pressupostos Participatius- es van llegir poemes en pro de «les llibertats i els valors democràtics que van defensar tots aquells que sofriren les represàlies del regiment franquista», va assenyalar el sociòleg i president de Paraules contra l’Oblit, Xavier Costa.
Un acte necessari i molt emotiu que serví per mantenir viva, un any més, la memòria històrica a Godella.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *