Homenatge al Grup de Danses i Rondalla Repicó de Manises

El Guaix–Coordinadora pel valencià de l’Horta Sud d’Escola Valenciana, ha organitzat el tradicional sopar de primavera per homenatjar les persones de l’àmbit educatiu i les entitats que treballen pel manteniment de la cultura valenciana. Enguany el Guaix d’Honor ha sigut per al Grup de Danses i Rondalla Repicó de Manises, per la seua tasca i per haver contribuït a recuperar i donar a conéixer el nostre patrimoni musical, per la voluntat de fer cultura, per la constància i l’estima que crea orgull en el sentiment de poble.

Els reconeixements al món educatiu van ser per a Pura Ferrer (treballadora de l’ensenyament a Torrent i al Jaume I de Catarroja); Feli Burdeos (mestra i directora del Joan XXIII de Catarroja); Paco Juan (iniciador de la primera línia en valencià de Torrent al Lope de Vega); Anna Garcia (mestra de La Gavina de Picanya); Fina Masgrau (mestra i fundadora de la Gavina i autora de La rateta Marieta); Reme Martín (mestra de valencià al Jaume I de Catarroja); Teresa Pérez i Vicent Alabajos (mestres del Sant Pasqual de Torrent); Xelo Rodríguez (mestra del Joan Esteve d’Albal i Lluís Vives de Paiporta); Vicent Esteve (treballador de l’ensenyament a Torrent); Miguel Martín (mestre director del Jaume I de Catarroja) i també es va reconéixer la tasca pel valencià de l’albalenc Joan Puchalt. Amb gran emotivitat, l’organització va reconéixer també la tasca del director del Jaume I, el Conqueridor de Catarroja i president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, que divendres mateix celebrava la seua jubilació. També va haver-hi moments de record per al músic Vicent Pastor amb un guardó que va recollir la seua vídua, Àngels Monferrer.

El col·legi públic Colón de Benetússer i el CP Baladre de Picanya van recollir el reconeixement a la trajectòria dels XXV anys d’ensenyament en valencià; i una representació de l’alumnat i professorat que van  iniciar la primera línia de valencià a Manises ara fa trenta anys,  va rebre una il·lustració en record del Guaix dibuixada per la dissenyadora Sandra Moreno, inclosa en el projecte «Somos Súper» de la Fundació Horta Sud.

Enguany, la Trobada de l’Horta Sud se celebrarà al 20 de maig a Manises. El seu alcalde, Jesús Borràs, va ser l’encarregat de fer la invitació a la festa de les escoles per la llengua.

Finalment, i després de l’actuació musical de Folksona, el president del Guaix, Vicent Font, va presentar el llibre «L’home de la guitarra» d’Enric Lluch, il·lustrat per Anna Roig i editat per Edicions del Bullent, dedicat a Paco Muñoz arran de l’homenatge que el Guaix li va fer al cantant. Vicent Font va acomiadar l’acte presentant també el lema de les trobades «En valencià, creixem».

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *