La Plataforma pel Transport Públic de l’Horta Sud insta a Obres Públiques a agilitzar el mapa de concessió

La Plataforma pel Transport Públic de l’Horta Sud, que compren els municipis d’Alaquàs, Aldaia, Xirivella, Barri del Crist i Avinguda de la Pau de Mislata, instarà de nou a la Conselleria d’Habitatge i Obres Públiques a agilitzar el nou mapa de concessió del servei públic de transport de viatgers per carretera que està elaborant en aquests moments la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori.

Així es va acordar en la reunió mantinguda aquesta setmana al Castell d’Alaquàs pels representants de l’entitat amb els alcaldes d’Alaquàs, Aldaia i Xirivella, Elvira García Campos, Guillermo Luján i Rircard Barberà. En l’encontre,que es realitza periòdicament, es van posar una vegada més en comú les necessitats i les demandes dels usuaris de transport públic i es va reiterar una vegada més el seu interès per participar i estudiar aquest pla que elabora l’administració. Els Alcaldes van informar a la Plataforma que segons la Conselleria, el mapa concessional eixirà en aquest mes d’octubre i que la licitació està prevista per al 2018.

A més, la Plataforma elaborarà un manifest reivindicatiu per tal de traslladar a les Corts Valencianes i a la Delegació del Govern per d’exigir al Govern Central la inversió de 38 milions d’euros que correspon a l’àrea metropolitana de València per fer front a determinades actuacions en matèria de transport. Des de la Plataforma s’exigirà que «finalitze la discriminació de la financiació del transport públic per part del Ministeri de Foment després de la negació any rere any dels 38 milions d’euros que es corresponen com a àrea metropolitana».

El president de la Plataforma pel Transport Públic, Paco Magro, va insistir en la necessitat que «hi haja una comunicació fluïda entre administració i Plataforma» i va recordar que «continuarem treballant per acabar amb els problemes que patim en aquesta comarca pel que fa al transport, tot i tenint en compte l’augment de l’ús del transport públic». Magro va mostrar la seua preocupació pels terminis i va anunciar que realitzaran un manifest per tal de presentar-lo al govern de la Generalitat i al govern central. En el manifest demanaran també un estudi de l’ús de l’abonament de transbordament i els costos que ha suposat per a l’administració.

La Plataforma va recordar també altres reivindicacions que «també ens preocupen com són el Tren de Rodalies, que és car i ineficaç». Els representants recordaren també que exigiran la creació d’un accés de carril bici a València segur. Van recordar també la importància de donar prioritat al carril d’autobús, principalment a l’entrada a València.

La Plataforma pel Transport Públic de l’Horta Sud es reuneix de manera periòdica amb els primers edils per informar-los de primera mà de totes les necessitats en matèria de transport de viatgers.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *