L’Ajuntament de Xirivella assegura el pagament a proveïdors i treballadors municipals

El pagament a proveïdors, els serveis públics i les nòmines dels treballadors i treballadores que depenen de l’Ajuntament de Xirivella estan completament garantits, segons es desprén de les dades del departament d’Intervenció del consistori, des d’on es confirma l’estabilitat financera de la institució.

 

L’últim informe trimestral elaborat pel departament explica una situació que és l’habitual durant tot l’any i és, per este motiu, que l’Ajuntament té concertada una pòlissa anual de fins a un milió 300 mil euros.

 

Esta operació de tresoreria és una pràctica habitual en les administracions públiques i s’utilitza per a fer front a situacions tenses. Per exemple, en el mes d’abril d’este 2015, l’Ajuntament es va vore obligat a demanar més d’un milió d’euros a la pòlissa bancària. El consistori puntualment va pagant este préstec, que es va renovant cada 31 de desembre.

 

Per tant, segons el departament d’Intervenció, la situació és de normalitat absoluta.

 

Valoració política

 

Segons l’alcalde de Xirivella, Michel Montaner, «el PP de Xirivella està fent un ús electoralista d’este informe trimestral, desinformant la ciutadania i perjudicant la imatge del consistori davant els proveïdors. El PP mentix quan alça la sospita en campanya electoral que no es pagarà els proveïdors o les nòmines. Ells saben perfectament que no és així perquè ells han usat el mateix mecanisme periòdicament».

 

El PP es pregunta on estan els 500.000 euros de superàvit que hi havia en maig. Segons l’alcalde, «esta pregunta ja li l’hem contestada en diferents sessions plenàries. Li ho tornem a dir: estan en els bancs per orde del mateix PP. La llei de sostenibilitat aprovada per ells obliga als Ajuntaments a tornar els préstecs de manera immediata quan s’estiga en situació d’estabilitat, com és el cas de Xirivella«.

 

Conclou l’alcalde que «ara ens hem vist obligats a traure un comunicat perquè molts ciutadans i ciutadanes, empreses contractades per l’Ajuntament i treballadors i treballadores públiques han fet arribar el malestar pels dubtes generats pel PP sobre la situació econòmica d’esta institució».

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *