L’Horta Sud rebrà 2 milions de la Diputació per a la millora d’escoletes, conservatoris i escoles d’adults

Els centres d’educació reglada de la comarca de l’Horta Sud rebran entre 2018 i 2019 més de 2 milions d’euros de la Diputació de València per realitzar obres de millora i condicionament. Aquestes actuacions es finançaran a través del Pla de Millora d’Espais Educatius Municipals 2018-2019 i de la segona fase del Pla Municipal de Manteniment d’Escoltes que la corporació provincial desenvoluparà per millorar la infraestructura pública d’educació i recolzar els ajuntaments en el manteniment dels centres municipals.

“La millora de l’escola pública, en valencià i de qualitat per a nosaltres és una prioritat, i amb aquests plans estem arribant a tots els àmbits educatius, no sols a l’educació infantil i primària, sinó també a les escoletes, als conservatoris, l’educació musical, i a les escoles d’adults, la formació de les persones adultes”, així ho ha afirmat la vicepresidenta, Maria Josep Amigó, durant la presentació d’aquests dos plans al Museu de la Rajoleria de Paiporta.
La vicepresidenta de la Diputació ha estat acompanyada per l’alcaldessa del municipi, Isabel Martín, i ha presentat les noves inversions en educació pública davant d’alcaldesses i alcaldes dels municipis de l’Horta Sud. Com ha explicat Maria Josep Amigó, amb el nou Pla de Millora d’Espais Educatius Municipals 2018-2018, totes les escoletes infantils, conservatoris musicals i centres de formació per adults de la comarca que siguen de titularitat municipal podran realitzar obres de condicionament i millora de les seues infraestructures.

“Amb el Pla de Millora dels Espais Educatius Municipals, és a dir, les escoletes, els conservatoris i les escoles d’adults, cada municipi rebrà 38.000 euros per cada centre d’este tipus que tinga, però els ajuntaments podran decidir la quantitat que volen invertir en cada centre segons les seus necessitats”, ha assenyalat Maria Josep Amigó.

L’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, ha expressat la seua satisfacció amb la iniciativa per l’educació que impulsa la corporació provincial, i ha aprofitat també per assenyalar que “molts ajuntaments ja estem treballant per millorar els nostres centres educatius, però evidentment no arribem a tot, i aquest pla és una injecció de diners molt necessària per als nostres pobles i per als nostres ajuntaments per a dignificar els centres de tots els pobles de l’Horta Sud”.

El nou Pla de Millora d’Espais Educatius Municipals 2018-2019 invertirà a la comarca de l’Horta Sud 1.254.000 euros per tal de millorar 33 centres municipals d’educació reglada. Amb aquest programa, les 17 escoletes infantils, 15 escoles d’adults i 1 conservatori musical municipals que hi ha a la comarca percebrà cadascun una ajuda de 38.000 euros de la corporació provincial.

El Pla Municipal de Manteniment d’Escoles de 2018, per altra banda, destinarà 750.000 euros a cinc CEIPS d’Alaquàs, Alfafar, Catarroja, Manises i Mislata. Amb aquestes ajudes, la Diputació complementa el Pla Edificant que desenvolupa la Conselleria d’Educació i col·labora en el finançament d’obres de millora de l’eficiència energètica dels centres que no s’inclouen al pla autonòmic, d’acord amb els criteris definits pel personal tècnic de la Conselleria.

El Pla de Millora d’Espais Educatius Municipals 2018-2019

El nou programa de la Diputació per al finançament de millores als espais educatius municipals comptarà amb un pressupost global de 10,3 milions d’euros i desenvoluparà un total de 270 actuacions en 160 municipis valencians: 169 a escoletes infantils, 13 a conservatoris musicals, i 88 a centres formatius d’adults. Durant el 2018 s’invertiran 6,4 milions d’euros que es destinaran als centres infantils, i al 2019 els 3,8 milions d’euros restants s’invertiran als conservatoris i les escoles d’adults.

El repartiment d’aquestes subvencions s’ha realitzat segons criteris objectius. El 44% del total es dedicarà a 86 municipis de menys de 5.000 habitants, inclosos dins del tram 1 del pla. El 30,7 % serà per als 46 municipis d’entre 5.000 i 20.000 habitants del segon tram, i el 25.5 % restant arribarà a les 69 localitats de més de 20.000 habitants.

Segons el tipus de centre educatiu, el 63% dels recursos del pla seran per a la millora de les escoletes infantils, el 32,5% per als centres de formació d’adults, i el 5 % per als conservatoris municipals.

El Pla Municipal de Manteniment d’Escoles 2018

La segona fase del pla que s’inicià al 2017 en col·laboració amb la Conselleria d’Educació comptarà amb un pressupost de 5.5 milions d’euros. El programa arribarà a 38 centres educatius d’infantil i primària de 34 pobles valencians per tal de millorar l’eficiència energètica d’aquells centres que no s’han acollit al Pla Edificant de la Conselleria.
Aquestes noves actuacions es sumen a les 44 intervencions realitzades durant el 2017 i suposen, en total, la millora de les condicions de més de 20.000 alumnes de 76 localitats. En els dos exercicis, el Pla Municipal de Manteniment d’Escoles haurà destinat 12,5 milions d’euros i haurà permés el condicionament de 82 centres públics d’educació.

La Diputació dedica 23 milions d’euros a l’educació pública

A través d’aquests plans, des del 2017 la corporació provincial ha destinat 23 milions d’euros a la millora dels centres educatius públics valencians. Al final de la legislatura, s’hauran realitzat 352 actuacions en centres educatius en un total de 180 municipis de les comarques valencianes. Amb això, dos de cada tres municipis hauran rebut de la Diputació una inversió específica per a millora dels centres educatius.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *