Lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Torrent

Va tindre lloc l’acte de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Torrent; una iniciativa promoguda i organitzada des de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià de l’Ajuntament de Torrent. A l’esdeveniment es va fer públic el nom de les obres guanyadors i dels autors de l’edició d’enguany que han sigut:

Guanyadora del XV Premi de Narrativa Juvenil Ciutat de Torrent. L’illa de l’ombra, de l’autor Santiago Forné

Finalista del XV Premi de Narrativa Juvenil Ciutat de Torrent per a la novel·la Res a amagar de l’autora Anna Boluda.

VIII Premi de Poesia Ciutat de Torrent per al poemari Fils de llum de l’autor de Francesc Pastor Verdú.

VI Premi de Teatre Juvenil Ciutat de Torrent-Caixa Rural Torrent per a l’obra Safareig de l’autor Carles Durà i Herrero.

La dotació dels premis és: per al guanyador del VIII Premi de Poesia, aportat per l’editorial Tabarca, és de 3.000 euros. El VI Premi de Teatre Juvenil, patrocinat per Caixa Rural Torrent, de 4.000 euros. I per últim, l’Ajuntament de Torrent aporta els 9.000 del guanyador del Premi de Narrativa Juvenil de Torrent.

L’acte començà amb una actuació musical a càrrec de professors del Conservatori de Torrent. Van fer entrega dels premis el regidor de Cultura, Alfred Costa, Teresa Anchel, vicepresidenta de Caixa Rural Torrent i membres de l’editorial Tabarca. L’alcalde Jesús Ros, la regidora de Dinamització Lingüística, Patricia Sáez i diferents membres de la corporació municipal acudiren a l’acte per a donar suport a uns premis que convocatòria, rere convocatòria van consolidant-se en l’àmbit de la literatura en valencià.

En la convocatòria han participant un total de 51 obres: 15 de narrativa, 27 de poesia i 9 de teatre. L’encarregat de seleccionar les obres guanyadores ha sigut un jurat de reconegut prestigi dins el món de la literatura, format per Vicente Muñoz Puelles, Josep Palomero Almela, Teresa Broseta, Francesc Mompó, Berna Blanch Chirivella, M. Teresa Anchel Mena en representació de Caixa Rural Torrent i el regidor de Cultura, Alfred Costa.

A més a més, s’han programat diferents activitats dedicades a la literatura i adreçades als instituts de la població, emmarcades dins de la programació de la Setmana de les lletres, com ara, el taller Retall de lletra de Francesc Anyó, destinat a l’alumnat dels instituts torrentins i l’acte de lliurament del premis del concurs Sóc de Torrent; una campanya que fomenta la utilització del valencià a les xarxes socials alhora que difon el nom correcte de la ciutat.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *