Manises celebra amb èxit la 30a Trobada d’Escoles en Valencià

Més de 25.000 persones es van donar cita dissabte passat a la ciutat de Manises amb motiu de l’exitosa Trobada d’Escoles en Valencià que enguany arribava a la seua 30a edició.

La ciutat de Manises va acollir els actes commemoratius de Les Trobades d’Escoles en Valencià, el passat dia 20 de maig, amb una jornada de cloenda plena d’activitats culturals i lúdiques a les quals van anar milers de manisers, els alcaldes i alcaldesses de tots els pobles de la comarca de l’Horta Sud juntament amb pares, mares, professors i alumnes de tota la comarca.

La jornada va començar a les 17:00 hores de la vesprada amb un acte institucional al parc dels Filtres en el qual es va comptar amb la presència del president de Les Corts, Enric Morera, el Director General de Política Educativa, Jaume Fullana, la vicepresidenta de la Diputació de València, Mª Josep Amigó i Francisco Molina, Director Territorial de presidència a València.

Cercaviles, muixeranga, conta contes, actuacions musicals i moltes més activitats, organitzades pel GUAIX, i Escola Valenciana en col·laboració amb la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Manises, tingueren lloc a Manises per celebrar aquest 30 aniversari de les Trobades d’Escoles en Valencià.

L’acte més important va tindre lloc a l’avinguda Blasco Ibáñez, a las 17:30 hores,  on es va desenvolupar el reconeixement als centres educatius que han participat a aquestes Trobades. Per tal d’arribar a l’avinguda, eixiren cercaviles des de l’Ajuntament i el col·legi Vicent Nicolau encapçalats per grups de músics de la S.M. L’Artística Manisense.

Posteriorment, a las 18:30 hores, l’Ateneu Cultural Ciutat de Manises es va fer una Batucada per donar el tret d’eixida als diferents tallers que tingueren lloc per tota l’avinguda Blasco Ibáñez.

Després es va gaudir de diversos esdeveniments como la actuació de la Muixaranga La Torrentina, un conta contes a càrrec de Llorenç Jiménez, al parc dels Filtres, o desfilades de Gegants i Cabuts.

Més tard, a les 20:00 hores, va tindre lloc l’actuació del grup Danses i Rondalla Repicó de Manises a la mateixa avinguda Blasco Ibáñez, i també a peu de carrer durant tota la vesprada. A més a més, durant tota la vesprada va haver tallers dels centres educatius, jocs infantils, rocòdrom, inflables i l’actuació del grup Repicó al carrer José Mª Verdejo.

Ja a  la nit, es va celebrar un sopar en faixa i l’actuació del grup musical de folk, Germans Caballers i Amics. A les 21:30 hores, el   correfocs a càrrec de la colla Dimonis Els Socarrats de Campanar va recórrer l’avinguda Blasco Ibáñez  com a cloenda de la jornada.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Manises, Pilar Molina, ha afirmat que «aquesta jornada de cloenda de les Trobades d’Escoles en Valencià ha sigut tot un èxit i es tracta d’un dia de lluita i reivindicació de l’ensenyament en la nostra llengua. Aquesta Trobada és una forma de donar suport i fomentar l’ús de la nostra llengua, així com de difondre la nostra cultura per tot arreu.”

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *