Manises retira les plaques amb simbologia franquista que encara romanien en 120 edificis del municipi

Finalitzats els tràmits i terminis legals des de la seua aprovació en ple, l’Ajuntament de Manises ha retirat les 120 plaques del Ministeri d’Habitatge franquista amb l’escut de Falange localitzades en diferents punts de la ciutat que encara no havien sigut retirades pels propietaris de les comunitats d’habitatges. La retirada s’ha realitzat en compliment de la Llei de Memòria Històrica que estableix que les “Administracions públiques, en l’exercici de les seues competències, prendran les mesures oportunes per a la retirada d’escuts, insígnies, plaques i altres objectes o esments commemoratius d’exaltació, personal o col·lectiva de la revolta militar, de la Guerra Civil i de la repressió de la dictadura”.

Després de l’aprovació de la resolució en 2016 es va elaborar, amb la participació de la ciutadania, un inventari amb les 158 plaques del Ministeri de l’Habitatge franquista que existien a la ciutat de Manises. Posteriorment es va informar les persones propietàries dels corresponents blocs de cases perquè retiraren per elles mateixes aquestes plaques, de la mateixa manera que se’ls va informar que si no ho feien, seria l’Ajuntament qui procedira d’ofici.

La Regidoria de Memòria Històrica de l’Ajuntament de Manises ha sigut la responsable de recaptar els pertinents informes jurídics per a dur a terme aquesta necessària acció perquè, finalment, durant el mes de desembre passat es procedira a la retirada d’aquests símbols il·legals.

En paraules de la regidora, Pilar Gómez: «la nostra obligació és fer complir la legalitat vigent i no permetre que després de 43 anys de la mort del dictador encara seguiren presents 158 insígnies amb símbols commemoratius de la dictadura a la nostra ciutat. Amb aquesta retirada es compleix a més amb una reivindicació històrica i justa de molts veïns i veïnes de Manises».

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *