Més de 700 participants en el III Duatló d’Alaquàs, una tercera part dones

El Club de Triatló d’Alaquàs Triculpelat, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alaquàs, la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana i Caixa Popular, va celebrar el III Duatló de la Dona, una competició esportiva organitzada per a promocionar aquest esport i commemorar el Dia Internacional de la Dona.

Més de 733 esportistes de diferents clubs es van donar cita en un duatló que s’ha consolidat com una de les competicions amb major presència femenina i que ha batut el rècord de participació. Per primera vegada, la prova va comptar amb un 33% de participació femenina, una dada important i destacable pel que suposa la participació de la dona en este tipus de competició dissenyat com una clara aposta per la iniciació a l’esport del duatló i triatló, especialment pensada per a les dones i per a les persones que volen començar a practicar aquesta modalitat esportiva. De fet, gran part d’elles van ser debutants en aquesta modalitat que combina carrera a peu i ciclisme. Va destacar també la participació de professionals i esportistes experimentats que es van desplaçar fins Alaquàs per a participar i competir, millorar les seues marques i preparar la temporada que començarà en breu.

L’alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, i el Regidor d’Esports, Fran Evangelista, acompanyats dels representants del club van ser els engarregats de lliurar els guardons. La primera edil els va felicitar una vegada més pel treball que realitzen i per haver aconseguit un rècord de participació històric i va posar en valor «l’esforç realitzat per este club en la promoció de l’esport».

Pel que fa a la modalitat sprint masculina, puntuable per a la lliga de Clubs Caixa Popular, el podium va estar per a Emilio Aguayo, Diego Robles i Ramón Ejeda. En l’eixida femenina, Cristina Roselló, Elia Fuentes i Sandra Piera.

En la distància super sprint, han entrat primers a la meta David Cantero, Sergio Lluch i Germán López. La dominadora del Duatló de la Dona ha estast Nerea Ortiz, seguida d’Amparo Solís i de Mercedes Conejero.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *