Onze pobles de la comarca integren la Xarxa Participa de la Fundació Horta Sud

La Fundació Horta Sud i els onze ajuntaments que formen Xarxa Participa s’han reunit amb Aitana Mas, directora general de Transparència i Participació. L’objectiu d’aquesta reunió ha sigut presentar la Xarxa Participa a la directora general, qui ha valorat molt positivament aquesta experiència, una de les poques xarxes tècniques de treball col·laboratiu en matèria de participació que existeix a la Comunitat Valenciana. A la reunió han assistit 25 persones entre tècnics de participació i regidors de la comarca.

Per la seua banda, el president de la Fundació Horta Sud, Alfred Domínguez ha volgut destacar en aquesta reunió la importància del treball del personal tècnic dels ajuntaments en la reconstrucció de una ciutadania més autònoma, amb criteri propi, capaç de pensar, com a un primer pas cap a una ciutadania més feliç i més participativa.

La Fundació Horta Sud i els municipis que formen part de la Xarxa Participa han presentat a la Directora General la situació de la participació ciutadana en la comarca. A més, la Fundació Horta Sud ha avançat els primers resultats del treball d’avaluació de l’impacte de l’associacionisme que està en marxa en sis municipis de la comarca. Aldaia, Catarroja, Alaquàs, Quart de Poblet i Torrent estan participant en aquest treball, l’objectiu del qual és visibilitzar l’impacte socioeconòmic de l’associacionisme en la societat.
Xarxa Participa

Xarxa participa és un projecte d’atenció, assistència, formació i enfortiment de l’associacionisme en el qual participen els Ajuntaments d’Alaquàs, Aldaia, Alfafar, Catarroja, Manises, Mislata, Paiporta, Picassent, Quart de Poblet, Torrent i Xirivella.

Amb Xarxa Participa donem suport a les associacions de la comarca en col·laboració de les administracions públiques locals, mitjançant el Servei d’Assessoria per a Associacions, les propostes de formació, jornades amb associacions,etc. Per exemple, en 2016 s’han realitzat 52 cursos, en els quals s’han format 1.131 alumnes de 783 associacions; el servei d’assessoria per a associacions ha sigut utilitzat per 164 associacions, que han fet 173 consultes; i s’han celebrat 13 jornades amb associacions, en les quals han participat 644 persones.

A més, amb els municipis de Xarxa Participa proposem sessions formatives dirigides a les associacions, dissenyem conjuntament polítiques d’educació en la participació, facilitant eines per a l’empoderament associatiu,formem tècnics i polítics,…En definitiva, Xarxa Participa treballa de forma coordinada per a enfortir el teixit associatiu, compartir informació, metodologies de treball, programes i coneixements, aprofitar les sinergies per a multiplicar resultats i estalviar recursos.

Aquesta reunió s’enmarca dins els projecte “Diàlegs estructurats: building alternatives: a regional participative youth action plan for social development”, finançat per la Unión Europea

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *