Quart lliura set ajudes per valor de 1.500€ cadascuna per al foment de l’autoocupació

L’Ajuntament de Quart de Poblet ha lliurat les ajudes municipals per a foment de l’autoocupació, dirigides a autònoms i cooperatives de treball associat, a set emprenedors que han posat en marxa un nou negoci en el municipi. Amb aquests són ja 42 els projectes finançats en les quatre convocatòries realitzades, cadascun dels quals rep 1.500 euros.

L’alcaldessa, Carmen Martínez, acompanyada pel regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Juan Medina, i la regidora de Comerç, Maite Ibáñez, ha lliurat aquestes ajudes i també les atorgades a 6 comerços locals adherits a la normalització i promoció de l’ús del valencià, que tenen menys de 10 treballadors/es. Per a concedir aquestes últimes subvencions es té en compte les actuacions realitzades pels negocis tant en la traducció dels seus rètols, com en els vehicles de l’empresa, creació de pàgines web per a publicitat i promoció del negoci o fullets i altres mitjans de divulgació.
Quant als nous negocis posats en marxa, es tracta d’una tapisseria i venda de sofàs, una perruquería canina, una papereria, una cafeteria, una assessoria comptable, fiscal i laboral, una naturòpata i una productora de cervesa artesana d’autor “Quartus”.

L’Ajuntament, a través del Centre d’Ocupació i Desenvolupament, ofereix altres programes de suport a l’emprenement com el servei d’assessorament específic en projectes d’economia social i autoocupació a través d’un conveni amb Fevecta (6 iniciatives d’economia social i 64 projectes assessorats); el finançament per mitjà de microcrèdits socials des de 2009 mitjançant convenis amb La Caixa i Sabadell CAM (16 projectes), cursos de formació amb inserció laboral (carretoner, gestió de magatzem…); ajudes al foment del valencià en comerços locals; viver d’empreses (cessió d’un local municipal durant un any a cost 0) pel qual han passat ja 12 emprenedors, i la creació d’un portal específic per a autoocupació (en 2015 es va assessorar a 103 projectes).

A més, s’ha incorporat a la xarxa de ciutats europees per la innovació i l’emprenement, i dijous passat va acollir una de les jornades organitzades en el marc de la Setmana Europea de l’Emprenement. Precisament, aquesta jornada va ser molt bé valorada per les persones beneficiàries de les ajudes a l’autoocupació, ja que un dels punts que es van abordar va ser el de les diferents línies de finançament que Europa ofereix. L’Ajuntament es va comprometre a seguir abundant en aquest camp organitzant alguna sessió informativa i formativa dirigida a aquest col·lectiu.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *